onsdag 19 maj 2010

Yttrandefriheten under attack

Historiska fakta: Muslimernas profet Muhammed gifte sig med en sexårig flicka och hade samlag med henne då hon var nio. Muhammeds förhållande med Aisha är inget som ens muslimer ifrågasätter. Det handlar om ett historiskt faktum precis som det är ett historiskt faktum att Muhammed lät avrätta alla män i den judiska stammen Quaraizah och att Muhammed inte bara hade 11 fruar utan dessutom även konkubiner (se t ex Wikipedia).

På en affisch som Skånepartiet har spridit finns följande information:

1. En tecknad bild av en naken medelålders man som håller en naken liten flicka i handen.

Under bilden syns texten:

2. MOHAMMED MED HUSTRU
3. Han 53 och hon 9
4. Är det sådana bröllop vi vill se i SKÅNE?

5. Bild på Carl P Herslow med bildtexten 6. HERSLOW KASTAR UT ISLAM
7. Bild på Ilmar Reepalu med bildtexten 8. REEPALU HJÄLPER FRAM ISLAM

Idag åtalade Justitiekanslern Skånepartiets ordförande Carl P Herslow för hets mot folkgrupp sedan denne spritt den affisch vars innehåll jag ovan redogjort för.

Om det inte längre är tillåtet att kritisera islam eller att redogöra för historiska händelser har vi inte längre någon yttrandefrihet i Sverige. Domstolarna har fortfarande chansen att fria Herslow men det står redan klart att Justitiekanslern och lagen om hets mot folkgrupp är en större fara för svensk demokrati och yttrandefrihet än några förvirrade islamister som attackerar Lars Vilks någonsin kan bli.

Enligt JK förmedlar affischen ett budskap som uttrycker missaktning för en folkgrupp med anspelning på trosbekännelse. Frågan är om muslimer nu också riskerar att åtalas vid religionsutövning eftersom affischens budskap (punkt 1-3) ju är en del av muslimsk tro.

Sydsvenskan
DN
GP

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet inte om det är hets mot folkgrupp att avbilda en historisk händelse; profeten Mohammed var verkligen gift med en 6, 8 eller 9 årig kvinna vid namn Aisha. Den sexuella debuten skedde något senare, om detta spekulerar haditherna men lägger inga värderingar i detta, mer än att hon var dotter till Mohammeds bror evt fosterbror. Det ansågs inte upprörande då, och Mohammed stod för detta. Men han var 51 år inte 53 som stod på affischen.

Gustav sa...

Anonym:

Giftermålet skedde då Aisha var sex år, äktenskapet fullbordades då hon var nio år. Hadither beskriver hur icke-penetrerande sexuella handlingar förekom innan Aisha var nio år. Haditherna beskriver hur hon lekte med dockor då hon hämtades för att gifta sig med Muhammed. Hon beksriver själv hur hon fick torka sperma från den store muslimske profetens mantel. Muhammed var en sexgalnig.


Visst var det klantigt av Skånepartiet att ange fel ålder på pedofilprofeten.

Gustav sa...

Angående Muhammeds ålder. Muhammed föddes omkring 570 efter Kristus. Han äktade Aisha 619 efter Kristus och fullbordade äktenskapet tre år senare. Exakt hur gammal Muhammed var vid äktenskapets fullbordande är alltså inte helt enkelt att fastställa

aron sa...

Vad är skillnaden på hitler och muhammed? Hitler var inte pedofil.

Gustav sa...

aron:

Albert Speer beskriver i sina memoarer hur Hitler såg upp till islam och menade att det skulle vara enklare för det germanska folket att uppnå världsherravälde om folket var muslimer och indoktrinerade i en svärdets religion, istället för som fallet var kristna.