torsdag 13 maj 2010

Vad har dessa människor i Sverige att göra?

Konstnären och yttrandefrihetskämpen Lars Vilks attackerades som bekant av en medeltidspöbel under en föreläsning i Uppsala häromdagen. När jag ser på filmerna av det som hände frågar jag mig varför människor som de i pöbeln överhuvudtaget befinner sig i Sverige? Varför tillåter vi dem att vistas här?

Film som visar angreppet:

Film som visar händelseförloppet uppifrån läktaren:

"Allah Akbar"-skränande pöbel utanför salen:

Det var inte bara Lars Vilks som angreps i föreläsningssalen. En åskådare blev bespottad och misshandlad av den religiösa pöbeln sedan han uppmanat till besinning (slutet av film två visar detta händelseförlopp mer i detalj):

Personerna som misshandlade den modige unge mannen, som flera gånger ju faktiskt bokstavligen vänder andra kinden till, erkänner sina brott på Facebook, klicka för förstoring (bild ursprungligen postad på Flashback):

På Facebook startades för övrigt även gruppen "Mörda horungen (Lars Vilks)!!!" av en viss Lottovinst vid namn Hussein Ali Khan:
Alla medlemmar av den aktuella Facebookgruppen bör rimligen hämtas in av Farbror Blå för förhör. De personer som spottar på och misshandlar åskådaren (både filmbevis och erkännande finns på nätet) bör, om polisen sköter sitt jobb (vilket inte är säkert) redan sitta inlåsta.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Denna ohyra ska givetvis utvisas ur Europa!

Anonym sa...

Nu är jag inte rasist MEN, ut med packet, är det konstigt att SD går framåt när såna här idioter anser att dom kan komma till ett annat land med helt andra seder och ändå bete sig som att dom vore i sitt hemland.

Åk för fan hem om det inte passar att bo i Sverige.

Gustav sa...

Anonym 14.39 och 14.45:

Jag tycker inte man skall kalla andra människor för ohyra eller pack, men ni har rätt i att personer med dessa värderingar inte bör beviljas PUT i Sverige.

Filmerna är mycket upprörande, men saken gagnas inte av ett lågt språkbruk!

Tomas sa...

Araben i röd t-shirt med blågrå väst över är beväpnad med en kniv troligen av en butterfly-modell, denna kniv har araben uppfälld och gömd i handen när han närmar sig Vilks, men när han blir stoppad av poliser som står i vägen fäller han ihop den och gömmer i västen.

Kolla noga på klipper så ser ni!

Och visst kan man kalla ohyra för ohyra.

Gustav sa...

Tomas:

Mycket intressant iakttagelse! Om det är du själv som så att säga har upptäckt det hela bör du kanske för säkerhets skull skicka iväg ett mejl till relevant polismyndighet?

Gustav sa...

Tomas:

Jag ser nu att ganska många har lagt märke till att den plufsige araben hanterar något som kan vara en kniv.

Gustav sa...

Tomas igen:

Nä, det är ju faktiskt sina solglasögon han stoppar ner i fickan. Tog ett tag innan jag upptäckte det. Solgasögon är bättre än kniv även om det naturligtvis är oacceptabelt att bära sådana inomhus. :)

Anonym sa...

Ser ut som en kniv, hur kan du se att det skulle vara glasögon?

Gustav sa...

Anonym:

Glasögonen sitter "på huvet" och han gör en sån där typiskt svepande rörelse för att plocka ner dem därifrån. Du kan till och med se glasögonen där de sitter alldeles precis innan han rör på armen.