onsdag 28 oktober 2009

Expressen håller med mig om Doubakil

Jag noterar att Expressens ledarredaktion delar denna bloggs uppfattning om den skattefinansierade tokstollen Fatima Doubakil. I en artikel den 25 oktober skriver Expressens ledarredaktion följande:

"Ett av förra veckans mest bisarra inlägg i SD-debatten på Newsmill stod Fatima Doubakil för. Hon hävdade någon slags kålsuparteori: att Folkpartiet var ungefär lika rasistiskt som Sverigedemokraterna och att integrationsminister Nyamko Sabuni kontinuerligt ägnar sig åt "antiislamisk propaganda". Doubakil är ordförande i något som kallas "Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén". Vad denna kommitté egentligen består av, vad man vill, och hur dess arbete finansieras framgår inte av hemsidan. Men som så kallad "organisationsföreträdare" blir man ju plötsligt mer trovärdig i debatten.

I egenskap av styrelseledamot i Afrosvenskarnas förbund krävde Doubakil för ett par år sedan att Tintin skulle plockas bort från bokhyllorna:"Det finns ingen plats för Tintin i ett demokratiskt samhälle" fastslog hon då. Då public service-radions P1 uppenbarligen fann hennes FP-svammel värt att debattera i fredags kände sig Fredrik Malm tvungen att inställa sig. Ibland är det faktiskt synd om våra riksdagsledamöter. Men det är förstås mest synd om Sveriges muslimer. Genom att fullständigt devalvera begreppet "rasist", och genom sina sanslösa påståenden har Doubakil blivit en tillgång för Sverigedemokraterna. De extrema antirasisterna kan dessvärre göra större skada än nytta."

Nu återstår bara att se om Ungdomsstyrelsen m fl statliga myndigheter samt Allmänna arvsfonden kommer att fortsätta strö pengar över Fatima Doubakils organisationer.

2 kommentarer:

Peter J sa...

Det är mycket förvånande att det fortfarande finns svenskar som röstar på något av de sju islamiseringspartierna i riksdagen. Sverigedemokraterna 2010.

Gustav sa...

Peter J:

De flesta röstar väl i överensstämmelse med sin övertygelse, får man hoppas. Uppenbarligen upplever svenskarna islam som något positivt.