måndag 7 juli 2008

Ljus i tunneln

Efter en slitsam dag på jobbet, då jag fått skälla på folk och göra mig ovän med fler än normalt, zappade jag in CNBC i hopp om att få se Finanskvinnan tillbaka i rutan igen efter en tids semester. Något slags Finanskvinna (hennes rival och bittra fiende faktiskt) syntes till, men mer intressant var hennes gäst, chefsaktiestrategen på UBS. Denne man hävdade nämligen att S&P 500 kommer att stiga med 25-30 procent från dagens nivåer innan året är slut. Investerarna av idag är inte som dom brukade vara, klagade han. Men bättring är på väg och snart har vi att se fram emot ett fundamentadrivet aktierally. Framförallt finansaktierna kommer vara pådrivande, eftersom man kommer lämna årets konstaterade dysterheter i finanssektorn bakom sig och mer se till framtida, normala vinstnivåer.

Budskapet var trevligt, men man gör nog klokt i att inte lita till anställda på globala investmentbankgiganter i alltför stor utsträckning.

3 kommentarer:

bea sa...

"fått skälla på folk", "göra mig ovän med fler än normalt"?

eeh hello, HETT! ge mig ditt jobb för skröen.. ;)

Gustav sa...

bea: Mitt jobb får du inte, även om jag så klart gärna skulle vilja ha ett nytt jobb själv, däremot kanske du kan få jobba med mig, eller under rättare sagt. Skicka en ansökan. :)

bea sa...

Ja skickar en ansökan till tomten. Ibland uppfyller han bevisligen önskningar..

http://dnfi.blogspot.com