söndag 27 juli 2008

En kopp te stoppade bloggen

I lördags morse var olyckan framme. Jag spillde en hel kopp te över köksbordet. Tyvärr tänkte jag lite fel när jag skulle prioritera bland de skyddsvärda objekten på bordet. Jag räddade en billig anteckningsbok, fruktskålen och bordsunderläggen. Därefter flyttade jag min laptop något framåt. Jag gick för att hämta en trasa att torka upp den utspillda drycken med. Kom tillbaka. Upptäckte att det visst fanns lite vätska även på datorn. Flyttade datorn till stolen. Torkade upp på bordet. Därefter upptäckte jag att bildskärmen såg lite konstig ut med en massa streck och punkter istället för trevliga bilder. Då insåg jag att datorn kanske inte tålde en kopp te särskilt väl. Skadan var dock redan skedd och mina upptorkningsförsök meningslösa. Jag skakade min stackars laptop i hopp om att kunna pressa ut vätskan genom något slags öppningar innan de elektriska kretsarna skulle kortslutas. Det verkade inte funka särskilt väl. Nu startar den inte ens.

Jag skall ge min fina stackars HP en veckas respit. Kanske torkar den. Kanske återhämtar den sig på något mirakulöst vis.

I väntan på ett mirakulöst återupplivande alternativt en ny dator lägger jag bloggen på is. Den som drabbas av abstinens kan lämpligen ägna min lilla bloggpaus åt att läsa igenom mer än 200 högkvalitativa inlägg på Sparsamt leverne. Ofta krävs det en andra läsning för att till fullo uppskatta en texts litterära och innehållsmässiga kvaliteter.

Nästa månadsrapport blir inte särskilt trevlig. Utöver börsrasets effekter på sparkapitalet måste jag troligen även lägga 10-12 000 kr på en ny dator. Men det är bland annat för att klara sådana oväntade utgifter jag sparar pengar.

Vi får se hur länge jag blir borta. På sätt och vis är det skönt att inte ha tillgång till internet. Informationsstressen minskar.

Ha en fortsatt trevlig sommar! (När jag kommer tillbaka är det för övrigt som en snällare Gustav, men mer om det någon annan gång).

7 kommentarer:

Finanskvinnan sa...

Trist med datorn. Hemförsäkringen kanske kan täcka lite?

Det ska bli spännande att se hur du är som "snällare". Ska du på Jesus-läger och lära dig behandla din nästa såsom du själv vill bli behandlad?

plupp sa...

Det fixar sig ska du se :-). Detsamma hände härhemma för inte länge sen, ett glas vin spilldes över en laptop av typen HP (det var inte jag som välte glaset, det var inte min dator, det var inte mitt vin). Datorn tvärdog, utan tecken på liv. Men efter ett dygns torka (!) levde den upp igen och fungerade sedan klanderfritt sånär som kladdiga tangenter. Mirakel kan ske! :-)

Anonym sa...

En snällare Gustav? Är det möjligt? Tråkigt med datorn men vilken tur att fruktskålen klarade sig! Vad vore livet utan en bra fruktskål? Där snackar vi stress. Hur ska man kunna ha en avslappnande fruktstund om man inte har en skål att lägga frukten i? Nä precis.

Per Penning sa...

Läge att byta till en Mac, kanske?

Destinationmiljonär sa...

Beklagar sorgen för datorn.
Men vad tusan var det för budget dator som inte klarade av en kopp te? :P
Skämt och sido, hoppas att du kommer tillbaka snart!

ekonomisanering sa...

kom tillbaka snart, snällare, jag tycker du redan är det, men gissar på att du blivit kär nu, då brukar man bli lite mildare

fröken B sa...

Har du gett upp hoppet redan, börsen har ju bara backat 40procent? Kunde vart värre. Kunde backat 80.. Då hade nog ja också stoppat huvudet i sanden. Ser fram emot din återkomst!

Stort plus till fk:s roliga beef också.. =D