tisdag 15 juli 2008

Likgiltighet? Nej, bara planerad passivitet

Börsfallet riskerar att göra Diversifierad likgiltig inför utvecklingen på världens aktiemarknader och det egna aktiesparandet. Jag känner igen mig till viss del men inser samtidigt att den som har koll på såväl den egna psykologin som börspsykologin är bättre rustad att tjäna pengar på sina aktieplaceringar. Nu gäller det bara att omsätta denna kunskap i handling och det är där problemen kommer. Markus har ägnat en hel del tid åt att ta fram en genomtänkt och regelfylld aktiesparstrategi. En strategi som jag tidigare har hånat. Faktum är dock att hans stop-lossar räddat en hel del av hans sparkapital. Om han nu bara kan sätta köpordrar tidigt vid en eventuell uppgång är han den mästare vi andra behöver.

Jag har, om man bortser från min märkliga "Köp Svolder-Sälj Svolder dagen efter"-aktivitet, suttit still i båten och varken köpt eller sålt något under den sista tidens ras. För att kompensera denna brist på aktivitet slänger jag in en femhundring i Carnegie World Wide idag för att eventuellt kunna trösta mig med att ha köpt åtminstone något till låga kurser om det skulle visa sig att vi nu befinner oss nära en botten. Förmodligen gör vi inte det och då har jag bara köpt andelar för 500 kr till höga kurser.

4 kommentarer:

ekonomisanering sa...

GulleGustav; va fina ord du gav mig, blev nästan gråtmild ju. Lycka till med aktierna nu

DestinationMiljonär sa...

Man kan ju alltid hålla tummarna för att börsen är nära en botten. :)

Man får vänta och se hur rapporterna börjar se ut. SKF kom ju med en positiv rapport idag.

Markus sa...

Jadu, vi får se hur jag lyckas med mina köp, säljen blev ju solskenshistorier. Men riktigt än är det inte dags att kliva på IMO.
Och, handen på hjärtat, det kunde ju vänt snabbare än jag hunnit köpa.
Hur som helst är det som jag sagt hela tiden: Bara man känner sig bekväm med strategin själv, det är det viktigaste.
/Markus, ödmjuk för dagen.

Gustav sa...

ekonomisanering: Lämna oss inte!

destinationmiljonär: Göteborgsföretagen levererar alltid!

markus: Situationen är problematisk. Sjunker börserna ytterligare får du rätt som sålde. Stiger börserna kraftigt riskerar du att kunna haka på uppgången och därmed få dubbelrätt. Fan också...:)