onsdag 23 juli 2008

Ökade något i Kinnevik

Kinnevik sjönk som en sten igår efter att Millicom presenterat ett resultat som i och för sig var strålande men inte riktigt levde upp till marknadens förväntningar. Det andra stora innehavsbolaget Tele2 presenterade ett resultat över förväntningarna idag men steg endast marginellt. Teleoperatörer är inte i ropet just nu, om man uttrycker sig milt. För ett bolag som Kinnevik där nästan hela substansvärdet utgörs av teleoperatörer är detta dåliga nyheter.

Såväl Millicom som Tele2 är dock mycket framgångsrika företag med god lönsamhet. Även MTG går som tåget. Substansvärdesrabatten i Kinnevik ligger förmodligen kring 35-40 procent och detta i kombination med goda framtidsutsikter för åtminstone tre av fyra nyckelinnehav (jag är osäker på Korsnäs) gör att jag vågar öka ytterligare i Kinnevik. Jag köpte därför 50 aktier för 94 kr styck idag.

3 kommentarer:

bea sa...

Aaah spännande! då antar jag att du räknar morgondagens delårsrapport som hyfsat bra? (fast nu e det natt så läs dagens).

Kan sas gå upp 18% på en dag bara av sänkt olja och uppköpskvaller kan säkert kinnevik ta igen sig snabbt efter gårdagens fall också. Ett fall som ju egentligen inte ens va direkt befogat.

Humöret e ju minst sagt out of order just nu så håller tummarna för dig.. (om du inte ligger fet-likvid förståss)

Gustav sa...

bea:

Konstigt köp. Jag hade ju bestämt mig för att spara allt på bankkontot tills en vändning var helt tydlig. Nu blir det i alla fall så! :)

bea sa...

Efter telekom-mörker kommer råvarumörker, läkemedelsmörker, bostadsmarknads-mörker och energi-mörker... Se det från den ljusa sidan, nu kommer det ju säkert inte bli telekom-mörker på flera dar! (hur nyskapande e det för Di att köra "telekom-mörker" som löp flera gånger i veckan liksom!)

För övrigt hade du säkert grämt dig som fan om du inte hade köpt och sen kursen lyfte på rapporten..

Du när den där vändningen e "helt tydlig" föresten så kan du väll va snäll och säga till mig.. :)