fredag 7 december 2007

Schamponeringsproblem orsakar betydande förluster

Jag gillar att duscha. Kanske gillar jag att duscha lite väl mycket. Jag brukar börja med att spruta rikligt med vatten över kroppen under några minuter. Därefter tvättar jag mitt hår med schampo. Jag sköljer sedan håret. Här kommer problemet. Jag duschar så länge efter (alternativt före) schamponeringen, att jag ofta inte kommer ihåg om jag har använt schampo. För att inte riskera att lämna duschen med smutsigt hår, väljer jag alltid att schamponera igen om dessa minnesproblem uppträder.

Schamponeringsproblemen inträffar cirka en gång per vecka. En flaska av mitt schampo kostar 24,90 och räcker ungefär tre veckor. 3 kronor och 56 öre per schampoflaska slösas alltså bort helt i onödan! Under ett år uppgår förlusten till mer än 60 kronor. Denna förlust skulle kunna undvikas om jag införde en rutin som går ut på att jag innan duschen häller upp min dagliga dos schampo i en liten behållare som jag ställer på badkaret. När minnesproblemen sedan uppträder är det ju bara att studera behållaren för att se om den är tom eller inte. Jag återkommer med eventuellt beslut i frågan.

6 kommentarer:

Ekonomiskt Sinne sa...

hej!
mina ppmfonder har gått upp 44% hittils iår, hur mycket har dina gått upp?

Gustav sa...

Hej på dig ditt ekonomiska sinne!

Jag har betydligt större problem än att hålla reda på mina ppm-fonder. Vad skall jag t ex göra för att hindra fortsatt schamporelaterat ekonomiskt blodflöde?

Miss Millionairess sa...

Haha - ja du far nog luska ut nagot bra satt att halla koll pa det dar, alternativt inte duscha lika lange...

Skilling Banco sa...

Jag har helt slutat att använda schampo, det går lika bra ändå. Bara man sköljer ur håret minst varannan dag luktar det ingenting, och "kvaliteten" på håret är minst lika bra som tidigare.

Gustav sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gustav sa...

Hej Skilling Banco!

Har du möjligtvis så kort hår att det inte finns något att schamponera?:)

Personligen har jag kort- till halvkort hår och det skulle definitivt bli fett om jag slutade använda schampo. Dessutom skulle jag säkert få mjäll också. Fett och mjälligt hår - det skulle flickorna inte gilla att dra sina fingrar genom....å andra sidan är det sällan dom gör det ens nu när jag har fräscht och mjällfritt hår...