måndag 3 december 2007

Budget för december

Jag har budgeterat ett överskott på 5438 kronor i december. Detta är lite lägre än utfallet för höstmånaderna och beror främst på utgifter för julklappar, men även på att en elräkning skall betalas och att jag har utökat posterna för mat respektive godis - det är ju trots allt jul!

I december stärks budgeten med lite kapitalinkomster i form av ränta på sparkontot. Denna inkomst blir förmodligen större än jag har räknat med. Å andra sidan är det lätt hänt att utgifterna stiger i höjden under jultider.

Min ekonomi är betydligt starkare i år jämfört med 2006. Jag tycker därför det är rimligt att lägga lite mer pengar på julklappar denna jul. Tyvärr måste jag erkänna att jag var ganska snål med presenter förra året och det är ju aldrig kul att riskera att uppfattas som en gniden girigbuk.

Jag har inte budgeterat någon summa för välgörenhet. Men jag lovar här och nu att om någon Frälsningssoldat eller Stadsmissionstant sträcker fram en bössa mot mig i december, ja då åker plånboken fram.

1 kommentar:

Miss Millionairess sa...

Min checkbok aker alltid fram till jul. Aven om jag regelbundet ger pengar till valgorenhet annars kanner jag mig snal om jag inte lagger lite extra till mina "favoritvalgorenheter" till jul.
Blir inte lika mycket sparat men det far jag leva med for att kunna kanna mig som en god manniska!