fredag 26 juni 2009

"Låt mig hoppa annars gråter jag som en barnunge och gör det ändå"

Citatet i rubriken är inte mitt eget utan syftar på de så kallade Blåvittsupportrar som tycker det är viktigare att hoppa som en barnunge under match än att stödja sitt lag.

Bakgrunden är att Göteborg i år har fått en ny fotbollsarena, Gamla Ullevi, som fungerar som hemmaarena för IFK Göteborg, Gais och Öis. Arenan, som kostade runt 350 miljoner kronor att bygga, är dock inte förankrad i berggrunden vilket har resulterat i att när ståplatspubliken hoppar i takt fortplantar sig vibrationer ner i marken och vidare till närliggande hus där boende upplever att det handlar om en jordbävning.

Det skulle kosta omkring 100 miljoner kronor att bli av med de vibrationer som uppstår när publiken hoppar (pålning ner till berggrunden), vilket naturligtvis är en helt orimlig summa för skattebetalarna att bekosta när det finns en billigare lösning; att ståplatspubliken slutar hoppa i takt.

Det har utvecklats en osund supporterkultur i Göteborg som innebär att många Blåvittsupportrar tycker det är viktigare att under match hoppa som barnungar till en trumma, supa och slåss samt ropa okvädingsord till motståndarsupportrarna än att stödja sitt lag. En "Blåvittsupporter" säger så här i GP: Får man inte jubla och hoppa på en fotbollsarena kan man lika gärna gå och se på tennis.

Om man anser att det är viktigare att hoppa på en fotbollsarena än att se på fotboll och stödja sitt lag, ja då är man ingen riktig supporter och då kan man lika gärna stanna hemma, eller gå och se på tennis.

Jag välkomnar förslaget att avskaffa ståplats helt och hållet på Gamla Ullevi. Om klacken trots det fortsätter att hoppa föreslår jag att man gjuter en svag lutning i golvet framför stolarna. En sådan lutning skulle effektivt sätta stopp för allt långvarigt hoppande eftersom de druckna hopparna knappast har fysik till mer än enstaka hopp i lutning.

33 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju lätt att skylla ifrån sig på supportrarna när felet ligger i bygget vilket är ren fakta. Hur får du det till att dom som hoppar, sjunger och njuter av fotboll super och slåss? Uppenbarligen har du ingen som helst inblick i detta.. Innan du utalar dig om detta borde du skaffa dig lite inblick och inte basera dina inlägg på det som står i tidningen.

Gustav sa...

Jag uppskattar mycket att se Blåvitt spela fotboll på Ullevi. Jag är där för att se på fotboll och för att stödja mitt lag. Allt för många på klackläktaren tycks dock anse att fotbollen är underordnad och att trumfan, hoppandet, supandet och skrikandet är av större värde.

Jag kommer inte att sakna någon som slutar gå på fotboll bara därför att hoppandet inte får fortsätta. Vuxna människor som hoppar som småbarn, kom igen nu!!!

Anonym sa...

Du hoppar inte på rockkonserter heller?

Detta är en show för många som är där. Där läktardelen är lika viktig som fotbollen.
Det låter på dig att du passar bättre hemma i tv-soffan istället.

Gustav sa...

Anonym:

Du är väl medveten om att de flesta på Ullevis läktare inte hoppar som barnungar? Endast en minoritet av blåvittsupportrarna hoppar som barnungar på läktarna.

Anonym sa...

Det här var nog tamigfan det dummaste jag läst på länge. Jag får en stark känsla av att du bara skrivit det för att provocera. Människor som organiserat rör sig i takt och skanderar hyllningar. Är inte det att stödja sitt lag så vet jag inte. Du kanske skulle testa att gå och se fotboll från ståplatsläktare någon gång. Det är vanligt bondförnuft att man inte skriver om saker som man inte har någon inblick i.

Gustav sa...

Anonym3:

Kommunen kommer inte att påla för 100 miljoner kronor. Avstår ni inte från att hoppa ryker ståplatsläktaren. Vill ni ha ståplatsläktaren kvar avstår ni från att hoppa. Hur svårt kan det vara att inse läget och rätta sig därefter?

Alie sa...

Verkar som om vi inser läget mycket bättre än dig på det sättet du uttryckte dig på i inlägget (bråk, sup, osund supporterkultur?) Det verkar som om du inte förstår läktarkulturen överhuvudtaget och den är glädjande och ett sätt för människor att stödja sitt lag på ett sätt som används i årtionden. Det handlar inte om att vi inte förstår det handlar om att vi i detta demokratiska samhälle har rätt till en röst, varför skall vi få betala för andras misstag (Higab)?

Gustav sa...

Alie:

Varför skall skattebetalarna betala för ert hoppande?

Det behöver för övrigt inte ens påpekas att man får svårt att följa matchen om man är fullt upptagen med att hoppa i takt till en trumma. Ett förslag: gå med i en afrikansk dansgrupp istället.

Jacob sa...

"Jag välkomnar förslaget att avskaffa ståplats helt och hållet på Gamla Ullevi. Om klacken trots det fortsätter att hoppa föreslår jag att man gjuter en svag lutning i golvet framför stolarna. En sådan lutning skulle effektivt sätta stopp för allt långvarigt hoppande eftersom de druckna hopparna knappast har fysik till mer än enstaka hopp i lutning."

HERREGUD VAD OKUNNIG DU ÄR!'

Vad skulle hindra klacken ifrån att vända sig om och att köra greken istället? Jävla idiot! Det kom fram två byggförslag, ett med pålar i marken och ett utan pålar i marken, Göteborg valde det billiga alternativet och får stå och skämmas för svartbygget..

http://www.youtube.com/watch?v=Fip6dLSMmIM

Gustav sa...

Jacob:

"Vad skulle hindra klacken ifrån att vända sig om och att köra greken istället?"

Vilken Blåvittsupporter föredrar att hoppa framför att se Blåvitt spela? Du hejar inte på Blåvitt. Du är ingen supporter. Ingen riktig vän av IFK Göteborg skulle ens komma på tanken att vända ryggen åt plan.

Dester sa...

Jag tycker att det är konstigt att du bestämt dig för att de som hoppar inte är riktiga supportrar. Citationstecken och "så kallade" vid varje benämning. De som hoppar står nästan uteslutande på norra läktaren, huvudklacken, och alla har i stort sett årskort. Redan där tycker jag att de bör anses som riktiga fans.
Att människorna sedan hoppar är för att de vill vara en del i fotbollsfesten, det handlar om interaktivitet. Genom att göra saker som en enhet så blir supportrarna delaktiga. Blåvitt blir större än bara att passivt titta på. Spelarna peppas också något otroligt av att det är engagerade supportrar och ju fler saker (dvs inte bara att sjunga ramsor och klappa händer) som upplevs desto större blir upplevelsen.
Föreslå gärna en annan rörelsebaserad aktivitet på läktaren som kan väcka lika mycket engagemang utan att skapa vibrationerna och jag tror att klacken gladeligen skulle tänka sig att byta. Det är inget självändamål att få husen på prippska tomten i gungning.
Sedan låter det känner jag det som att du inte upplevt hoppandet på plats, rekommenderas att göra med öppet sinne.
Så till själva kärnfrågan, hur får vi vibrationerna att sluta nå grannhusen? För det är det som bör diskuteras och inte om det är barnsligt eller inte att hoppa på läktaren (som ovan skrivet alltså mycket större än bara hoppandet). För mig känns det väldigt fel att kväva glädje och engagemang. Ett fel har gjorts och det är de som tog beslutet utan att känna till alla detaljer (att blåvittfansen hoppar) som bör ansvara för att det ordnas. Om det betyder att arenabyggets totalsumma blir större, then be so. De pengarna kommer komma tillbaka genom äkta fans som kommer till arenan för att uppleva glädje och gemenskap och stödja sitt lag genom engagemang.

Gustav sa...

Dester:

"Föreslå gärna en annan rörelsebaserad aktivitet på läktaren som kan väcka lika mycket engagemang utan att skapa vibrationerna och jag tror att klacken gladeligen skulle tänka sig att byta."

Klappa händerna om du är riktigt glad, klapp klapp. Klappa händerna om du är riktigt glad, klapp klapp.

"Jag tycker att det är konstigt att du bestämt dig för att de som hoppar inte är riktiga supportrar."

De som i likhet med mannen i artikeln jag länkar tycker att tennis är ett bättre alternativ till Blåvitt om hoppandet försvinner är naturligtvis inga blåvita supportrar. Om detta hoppas jag att vi båda är överens?

Självklart kan även hoppare vara bra supportrar. En supporter som tycker att hopp och sång är viktigare är själva spelet, laget och föreningen kan dock knappast klassas som blåvita ens med lite god vilja. Evenemangssupportrar tror jag är en bättre term, Malmö nästa kanske?

Gustav sa...

Någon kanske undrar hur själva hoppandet går till. Så här går det till: http://www.youtube.com/watch?v=wzdumL9gv6A&feature=related

Om trumslagaren bara trummar lite i otakt är problemet löst. Det är den samordnade hoppningen som orsakar jordbävning tvärs över gatan. :)

Anonym sa...

Det var ju inte direkt någon nyhet att supportrarna hoppar på läktaren. Det är inget nytt fenomen som kommit med den nya arenan. En arena måste hålla en viss standard. Så mycket pengar som supportrar bidrar med och de skatteinkomster som genereras och de intäkter staden får via arenan så täcker det både polisbevakning och pålande. (Nu är det ju en skam att det skall behövas ett halvt regemente av passiva poliser som står och tittar på djurgårdarna, men ändå.)

Anonym sa...

"En supporter som tycker att hopp och sång är viktigare är själva spelet, laget och föreningen kan dock knappast klassas som blåvita ens med lite god vilja."

Du förstår ju uppenbarligen inte ett dugg vad det handlar om.

INGEN i klacken tycker att hoppandet är viktigare, men till skillnad från "supportrar" såsom du (jag använde citattecken då du uppenbarligen är en sån där "jag har en ifk-tröja så jag är ett äkta fan" människa) så är vi riktiga klackmedlemmar där inte bara för att se på fotbollen, utan för att stödja vårat lag.
Om du på något sätt tycker att vi misslyckats med den uppgiften under vårsäsongen så kan du ju få kolla hemmastatistiken jämfört med bortastatistiken.

Problemet ligger ju fortfarande i att det inte pålades från början, de dumma idioter som trodde att det inte finns supportrar i göteborg (även om så är fallet med de andra två lagen som spelar på denna arena) borde ju onekligen få bekosta det ur egen ficka. Det hade ju knappast blivit något problem då.

Att supportrar hoppar är (som sagts så många ggr förr i den här debatten) inget nytt fenomen, den förra gamla ullevi klarade detta fint, likaså nya. Det är ju inte supportrarna som skall behöva lida (man sitter inte på fotboll, så är det bara) för att kommunen snålar in pengar till politikernas bonusar och pension.

"Vuxna människor som hoppar som småbarn, kom igen nu!!!"

Jag hoppas att du skämtar..

1. Har du aldrig hoppat på en rockkonsert?
2. Tror du seriöst att en hög ungar skulle kunna skapa den atmosfären med taktfulla hopp på en fotbollsarena?

Jag kan ju även tillägga att majoriteten av de riktiga fansen (de som är med och sjunger och hoppar, inte de uppe i hörnen av klacksektionen) är varken fulla eller på annat sätt påverkade, tror du seriöst att de skulle klara av att hoppa och sjunga samtidigt då? Du kan ju pröva själv att göra något sådant på fyllan.

Anonym sa...

Döh, gå på en fotbollsmatch där det är tyst, då är det inte fotboll. Läktarkulturen är inget dåligt, vad jag hört uppskattar spelarna att klacken sjunger och hoppar. det är bygget det är fel på! Man hoppar för att stödja sitt lag! Sitter man som en slipsnisse på sin stol och inte visar sina känslor till spelarna har man inget att klaga mot klacken. De stödjer sitt lag genom sången och sjunger även om det går dåligt. De stannar tills spelarna gått in i spelargången och det är så det går till nu!

Anonym sa...

Blåvitts (och andra lags) spelare påpekar ju ofta att supportrarnas engagemang på läktarna genom (främst) sång får dem att tagga till extra. Hoppandet fyller en funktion dels genom att den får klacken att synka sig och ta i extra, jag vet att jag gör det iaf när t.ex. "Hoppa Blåvitt hopp" körs men den ger också en mäktig visuell kuliss för laget och även andra sektioner att njuta av. Faktum är att det ser riktigt häftigt ut när hela norra kortsidan hoppar i takt.

Problemet i det här fallet ligger inte hos supportrarna utan hos HIGAB som fick i uppdrag att bygga en arena avsedd för fotboll OCH fotbollspublik. Om den inte klarar det så får byggherren se till att fixa det utan att på något sätt hämma de saker en modern arena ska klara av.

/Lundquist

Dester sa...

Nej, de som tycker hoppandet är viktigare än Blåvitt kan och vill vi vara utan. Troligtvis är det dock inte det de flesta känner, men några har blivit lite för smalt fokuserade på att ha kvar hoppandet och slänger ur sig saker i frustration över att behöva betala för någon annans fel. Man får ha lite filter över det.

Det skall sägas också att det hjälper ju inte Blåvitt att supportrarna slutar hoppa, planen ligger lika platt ändå. Däremot kan spelarna komma att sakna trycket av tusentals väldigt engagerade supportrar. Nya sånger istället? Jo, visst, men tas ett helt tillvägagångssätt bort bör det ersättas.
Jämför med brittiska fotbollen där det bara finns sittplats. Inte för inte som tex Arsenals arena Emirates Stadium allt som oftast kallas för "biblioteket" för att det är så tyst.
Striden sker i mångt och mycket för att få behålla läktarkulturen.

Gustav sa...

Det är trevligt att se vilket engagemang denna fråga väcker. Själv föredrar jag att sitta fast förankrad i ett trevligt vaderat säte och är därför inte så intresserad av vad som försiggår borta på ståplats. Jag önskar dock att vi slipper det värsta stöket, som tutor, bengaler och trummor.

Jag ser gärna att ståplats försvinner. Men ni som vill ha ståplats kvar bör agera lite taktiskt nu. Vi har vissa förutsättningar att utgå ifrån, nämligen att hoppandet orsakar oacceptabla störningar för boende i närheten samt att Göteborgs skattebetalare nu när Göran Johansson är borta ur leken aldrig kommer att betala 100 miljoner kronor för att stabilisera Gamla Ullevi. Om klacksektionen inte slutar hoppa frivilligt kommer ståplats därför att tas bort och ersättas med sittplats, eventuellt kanske även min föreslagna lutning av golvet används för att stoppa hoppandet.

Är det viktigare att hoppa än att behålla ståplats?

Kalle S. sa...

Gustav, låt oss låtsas att inga störande vibrationer hade uppstått vid synkroniserad hoppning. Hade du då ändå slängt ur dig så befängda kommentarer som nu? Hade du velat att "barnungarna", som tydligen också alla är "druckna", skulle sluta med sitt hoppande, eftersom de inte stödjer sitt lag, utan endast är där för att hoppas och stöka?

Om JA;
Vad är du för någon fotbollsälskare som vill se mindre aktivitet från klackläktaren? Skäms!

Om NEJ;
Då är det alltså inte själva hoppandet du stör dig på? Då kan vi komma överens om att det är bygget som ställer till det (eftersom att det endast är vid vibrationer som du anser att hoppning (och eventuellt även ståplats) skall slopas), och då kan du ju genast sluta argumentera mot läktarkultur, och istället lägga din energi på att kritisera HIGAB eller nån annan ansvarig.

Nå, JA/NEJ?

August sa...

Det är helt oacceptabelt att några kommunala skattemedel ska gå till fotbollsanläggningar av denna kaliber. Låt privata intressenter köpa/bygga/driva istället.
Skattemedel ska inte användas till sådant som kan drivas av privata företagare.

Om det inte finns intresse hos det privata kapitalet är det bara att stänga ner. Bygg i så fall en galleria, asfaltera och gör en parkeringsplats alternativ plantera träd och gör en fin park.

Gustav sa...

Kalle S:

Jag tror de flesta är överens om att det ser synnerligen löjligt ut när vuxna män hoppar i takt till en trumma.

67 sa...

väldig bra argument du har "barnungar". fotbollen drar in otroligt mycket pengar, fotbollen är världens största sport, fotboll är en fest, fotbollen är ett av dom största evenemangen i Göteborg. Varför ska vi förstöra festen? vi ska snarare förbättra kulturen och få dit mer folk. va är du för tråkmåns egentligen? "DET HAR UTVECKLATS EN OSUND SUPPORTERKULTUR I GÖTEBORG"
va snackar du om? den så kallade supporterkulturen har funnits i större delen av världen i över hundra år och även i Göteborg så kom inte och säg att den plötsligt poppat upp. Så sluta skyll på att det är supportranas fel.

Gustav sa...

67:

De supportrar som ägnar sig åt synkroniserat hoppande till trumma trots att det orsakar skador för andra bär naturligtvis skulden för dessa skador.

Endast en liten del av Blåvitts supportrar ägnar sig åt hoppande och annat fjanteri. Merparten är främst intresserade av fotbollen och laget och koncentrerar sig därför på att följa matchen snarare än att ägna sig åt gymnastiska övningar.

T sa...

"jag ser gärna att ståplats försvinner"... jaså? det bästa med folk är att de inte klarar av att tänka längre än vad näsan räcker. Inser du att det är supportrarna på ståplatssektioner runt om i landet som är den enda anledningen till att allsvenskan trots allt har den populäritet den har idag? Utan dem skulle ingen i detta land gå och titta på fotbollen, och mediabevakningen skulle vara i klass med handbollen och innebandyn. Sveriges supportrar håller mycket större klass än vad allsvenskan egentligen förtjänar.
I detta fall handlar det om att man vill spara in pengar de redan borde lagt ner, nu när de byggde en ny arena. Men eftersom de inte vill spendera mer pengar försöker man hitta den enklaste lösningen, och vad är det? Jo, man lägger över problemet på fansen.
Detta är fansen som stödjer laget i vått och torrt, reser land och rike runt, och lägger ner otroligt mycket tid. Utan dem - Intet.

Sen kan ju du sitta där på ditt vaderade säte och gnälla över "de druckna barnungarna" när det du borde göra är att gå och tacka varenda en av dem för deras bidrag till den fantastiska inramning de skapar på matcherna.
Tror du det finns en anledning till att laget går och tackar klacken efter matchen?

Blåvitt har idag en av Sveriges bästa klackar. Ramsor som "hoppa, blåvtt, hopp" har mycket med det att göra. tydligen har det budskapet inte nått fram till din vaderade sittplatsstol. Och överraskande nog, för någon som utger sig vara intresserad av fotboll, har inte ens betydelsen av detta nått fram.

"Jag är där för att se på fotboll och för att stödja mitt lag."

Stödja mitt lag? ekonomiskt, över en längre tid, kanske det gör någon skillnad att du är på läktaren eller ej. Men du stödjer inte ditt lag på minsta lilla sätt utöver detta. Däremot lägger du ner tid på att klanka ner på de som faktiskt gör någon skillnad.
Eftersom du uppenbarligen inte går på fotbollen för fördelen av att få uppleva inramning live kan du lika gärna skänka en summa pengar till klubben, och sedan se matchen framför en tv. Så mycket nytta gör du. Kanske personen som får ditt säte på läktaren istället är mer villig att faktiskt stödja laget.

Jag hoppas verkligen att du aldrig mer ser en blåvittmatch live. Sådana som du är inte värda den inramning ståplatssupportrarna skapar match efter match.

Gustav sa...

T:

Du tar dig själv och ståplatspubliken på alldeles för stort allvar. Jag, och större delen av publiken, kunde inte bry mig mindre om hur ni hoppar och trummar. Jag är där för att se på fotboll, inte afrikansk dansuppvisning.

När man idag bygger moderna arenor i England, Tyskland eller vilket annat land som helst bygger man ingen ståplats överhuvudtaget. Endast sittplats. Men du kanske anser att engelsk eller tysk fotboll inte är särskilt mycket att titta på? Svensk fotboll är bättre på grund av ståplatspubliken? Haha, den här diskussionen blir ju bara mer och mer löjeväckande för varje tonårig Lerumsbo på klackläktaren som bemödar sig om att skriva en kommentar.

Har du förresten testat att sitta på de vadderade stolarna? Once u try vadderat you never go back to ståplats som Hebbe lelle sa...

Kalle S. sa...

"De supportrar som ägnar sig åt synkroniserat hoppande till trumma trots att det orsakar skador för andra bär naturligtvis skulden för dessa skador."

Sluta upp med ditt fåneri! Skyller du för högt vägbuller, p.g.a. bristande bullerplank, på bilisterna också?

Och "Jag är där för att se på fotboll, inte afrikansk dansuppvisning.".

Seriöst? Sluta upp med sådana rasistiska undertoner. Du låter ju som självaste Sepp Blatter!

Gustav sa...

Kalle S:

Detta är en respektabel blogg och jag måste uppmana dig att använda ett vårdat språk. Rasistiska uttryck som blatte hör inte hemma här, även om du är van att använda sådana ord på ståplatsläktaren.

DEATH sa...

"...viktigare att under match hoppa som barnungar till en trumma, supa och slåss samt ropa okvädingsord till motståndarsupportrarna än att stödja sitt lag."

så du påstår alltså att alla som hoppar är packade huliganer? när du skriver detta drar du mer eller mindre ett antal tusen personer genom en och samma kam. väl jobbat!

jag är en av de fruktansvärda människorna som hoppar och ropar hatramsor på ståplats. dock måste jag krossa din lilla generalisering för jag går aldrig på fotboll full av just den anledning att jag är intresserad av fotboll (där rök din generalisering ännu mer) och är man full hänger man inte med i matchen. kan säga att majoriten av dom på ståplats inte är fulla, dessutom är många under 18 och kan inte gå på krogen innan. du verkar ju vara sån fruktansvärt stel och tråkig person att du aldrig ens skulle kunna tänka tanken att nån skulle kunna gapa och hoppa nykter. och om det behövs tilläggas har jag aldrig skadat nån fysiskt i samband med fotboll och har inga planer på att göra det i framtiden heller

du säger att det ser löjligt ut när vuxna män hoppar i takt. jag tycker det är du som är löjlig när du ska spela så fruktansvärt kultiverad och mogen. vi på ståplats har jävligt kul på matcherna och vårat sett att ha kul skiljer från ditt så visst, men ge fan i att kritisera oss för hur du tycker det ser ut. kolla inte på det då, du skrev ju själv att du är där för fotbollen.

du verkar hysa ett stort förakt mot svensk supporter-kultur och allt den innebär. om vi bortser från debatten med skakningar, vad har du emot att folk hoppar och skriker på läktarn? om du nu enbart är så intresserad av fotboll kan du ju kolla hemma på tv:n med ljudet av för på läktarn fyller du ändå ingen funktion (bortsett från att du genererar blåvitt några tusen om året)

för att avsluta tänker jag berätta om när jag för några månader sen träffade kent olsson, ordförande i ifk:s styrlele. han är ju givetvis kluven inför hoppningen med tanke på all politik runt omkring men han sa nåt i den här stilen (minns ej ordgrant):

"Jag har varit på blåvitt-matcher sen början av 70-talet och det har aldrig varit sånt här liv på läktarn och det är ju skitbra, klart vi vill ha liv på läktarn"

tolka det hur du vill gustav...

Gustav sa...

DEATH:

Den här bloggen har 18-årsgräns.

Anonym sa...

Gustav:

Jag kan lova dig att den visuella kuliss som uppstått i samband med blåvita matcher när klacken hoppat i takt är bra reklam för IFK Göteborg. Den är bra reklam för potentiella besökare och visar på ett härligt drag på läktarna.

I kombination med akustiken vinner IFK Göteborg en hel del sympati och nya besökare som vill komma dit och känna på atmosfären.

"Evenemangssupportrar tror jag är en bättre term, Malmö nästa kanske?"

Du bidrar säkert på ditt sätt med sång(eller är det fånigt när män sjunger och inte tittar på matchen?) och betalar säkert en hel del till blåvitt. Årskort, matchtröja osv..

Det gör evenemangarna med.

Kommunen har snålat med ett bygge som ska stå i mången år. Byggnaden är till för folket och kommer att betala sig många gånger om för skattebetalarna i Göteborg. Det är dessutom gratisreklam för Göteborg att förknippas med IFKs framgångar.

Vad jag förstått av din tidigare argumentation så är det egentligen inte felbygget eller skakningarna i marken du vänder dig emot utan att folk hoppar - att döma av din diskussion med Kalle.

Skakningsproblematiken är alltså mer av en ursäkt att få stopp på något som inte passar i din bild av supporterskap. Rätta mig gärna här om jag missförstått detta.

Hade också varit intressant att veta vad du hade invänt emot? Vad som hade fått dig att anse att det är kommunen som bör stå detta vidunderliga misstag?

Hade du reagerat om Gamla Ullevi hade saknat en kortsideläktare för att kommunen hade dabbat sig och försökt förskjuta problemet på Blåvitt genom att be dem att använda de andra tre befintliga läktarna med hänvisning till att Gaisarna och Öjsarna får plats där? Hade det varit OK för dig?

Jag kan lova dig att 300 supportrar som sitter med armarna i kors(du och jag?) inte drar lika många betalare för IFK som de supportrar som tillför liv och jubel på arenan. Inte heller lika många sponsorer.

Så, är du verkligen rätt man att bedöma vad som är bäst för IFKs ekonomi? Och vad som är bäst för att skapa en positiv atmosfär på Gamla Ullevi? Mig veterligen har inte några arga lappar i tvättstugan skapat en bättre stämning eller välvilja gentemot varandra. Det är ingen som vill skada någon annan, folk visar glädje, de hoppar och dansar – det är ord jag gärna förknippar med IFK.

/ Greven

Gustav sa...

Greven:

Nyss hemkommen från Gamla Ullevi är jag beredd att komma med ett kompromissföslag. Vi säljer halva klacken till GAIS och köper en vänsterback som klarar internationellt spel för pengarna. Deal?

Gustav sa...

Klargörande:

Eftersom mitt inlägg verkar röra upp starka känslor hos vissa vill jag komma med ett klargörande. Jag har inget emot klacken, dess medlemmar eller samordnade aktiviteter. Det är bra med stämning. Mitt inlägg syftade till att klargöra att IFK Göteborg är viktigare än klacken. Föreningen är viktigare än hoppande. Föreningen går först. Om klackens intressen kolliderar med föreningens är det för mig givet att föreningens íntressen väger tyngst.