lördag 6 juni 2009

Enkel lösning för anonymt internetsurfande

Tele2 har lanserat en tjänst för mobilt kontantsurfande - Comviq Surf. Startpaketet med modem och sim-kort köper man helt anonymt på ICA för 299 kr. Sedan kan man köpa påfyllnad antingen via återförsäljare på stan eller via comviq.se (det är alltid gratis att surfa på comviq.se och man har därmed möjlighet att ladda på kortet även om man befinner sig långt ute i vildmarken och har surfat upp sin pott).

Den här tjänsten möjliggör ett helt anonymt surfande. Personer som är rädda för antipiratbyrån eller polisen behöver alltså inte längre förlita sig på så kallade anonymitetstjänster. Faktum är att Comviq Surf är betydligt säkrare än dessa tjänster eftersom det inte finns någon som helst koppling mellan abonnemanget och en viss person. Det går alltså att tanka ned vilka filmer som helst utan att oroa sig. Nackdelen är förstås att det kostar 29 kronor för en dags surfande (max 0,5 GB), 89 kr för en vecka (max 1 GB) och 249 kr för en månad (max 5GB). Hastigheten är naturligtvis också ett problem om man tänker använda tjänsten för fildelning. Stöd för turbo 3G lär dock finnas.

Comviq Surf är också ett utmärkt komplement för alla med internetabonnemang hos com hem. När internetuppkopplingen försvinner, vilket den brukar göra någon gång i veckan på grund av extrem inkompetens hos det gamla monopolföretaget com hem, är det bara att stoppa in sitt comviqmodem i datorn och surfa på.

Låt oss hoppas att politikerna inte sätter stopp för anonyma internetabonnemang!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du slår in öppna dörrar - kontantsurf har 3 haft länge

Gustav sa...

Anonym: Jag har för mig att 3:s modem kostar minst dubbelt upp mot Comviqs. 3 är dessutom ett företag som det inte går att lita på för fem öre. Ett riktigt skitföretag. Har jag hört.

Vet du hur det funkar med registrering osv hos 3? Tänker på anonymitetsaspekten.