lördag 13 juni 2009

Göteborg m m.

Göteborg är en så kallad evenemangsstad. Detta innebär att utsocknes, främst barnfamiljer, bönder och danskar, tar över staden under sommarmånaderna. I helgen är det extra illa eftersom såväl något slags fotbollsmästerskap som ett motorevenemang drar till sig stora skaror besökare. Det är alltså bäst att hålla sig borta från centrum så gott det går.



Tempelriddareorden är en trevlig förening. Enligt deras stadgar får man inte fotografera ordens medlemmar. Tydligen måste någon tempelriddare ha tittat ut genom fönstret och åkallat högre krafter...




...jag blev nämligen attackerad av en arg fiskmås precis efter att jag fotograferade riddarnas fastighet. Ni ser den jäveln sittandes på lyktstolpen mitt i bild. Fiskmåsen angrep mig flera gånger och försökte dessutom bajsa på mig, utan att lyckas träffa rätt. Jag är en fågelvän och tycker mig inte ha förtjänat ett sådant respektlöst bemötande. Man bör inte skjuta fåglar på öppen gata mitt på dagen mitt i stan men ett tag var det riktigt nära att fiskmåsungarna blev föräldralösa.




Ett stenkast från Tempelriddarna ligger Hagakyrkan i vilken riddarna ägnar sig åt sina hemliga riter nattetid. Hagakyrkan är byggd som ett fort med tjocka tegelväggar och högt placerade fönster. Det går utmärkt att tillfälligt förskansa sig i Hagakyrkan och andra liknande kyrkor vid ett eventuellt massivt zombieutbrott. I första hand bör man dock söka sig till områden med låg befolkningstäthet om man vill skydda sig. Först när alla flyktvägar är avskurna bör man förskansa sig i lämplig byggnad.




Rosenlunds kraftvärmeverk är så extremt fult att man nästan blir lite kär, trots att man inte kan kalla byggnadskomplexet för något annat än en styggelse i Göteborgs stadsbild.




2 kommentarer:

Robert - 2k sa...

Det var jag som skickade fiskmåsen...

Gustav sa...

Robert: Hmm, du vet väl att man bör vara kristen helnykterist för att bli tempelriddare?