torsdag 11 juni 2009

Det stora postrånet, Ebba och jag

13 klantar till postrånare dömdes idag till löjligt låga straff för bland annat grovt rån och angrepp mot polisens helikoptrar. Komplett namnlista hittar man här och inte, som är brukligt i många andra länder, i dagstidningar och på tv-nyheterna.

***

Normalt sett skulle jag kanske ha retat upp mig över Sveriges daltande med yrkeskriminella men eftersom jag ikväll kan spana in überbejben Ebba Blitz i Draknästet orkar jag inte riktigt bry mig om vad som händer ute i samhället.

I kvällens avsnitt av Draknästet hoppas jag få svar på frågan om Gunilla von Platen överhuvudtaget har några pengar att satsa, hennes ständiga "Nej tack" börjar bli tjatiga. Gunilla, Ljubo "korvkiosken" Mrnjavac och Richard "rosa strumpor" Båge bildar tyvärr Draknästets pinsamma B-lag i förhållande till Sven Hagströmer och Mats Gabrielsson. Förhoppningsvis byts dessa tre personer ut till nästa säsong. Ersättarna bör vara förmögna på riktigt, som Mats och Sven, och inte behöva säga nej till alla idéer på grund av brist på pengar.

2 kommentarer:

Auri sacra fames sa...

Fast ibland behövs det inte mkt pengar. Hade jag fått vara med istället för en av drakarna med 100000 kr som insatts på vajerlåset så hade jag sprungit ner till banken och lånat pengarna direkt. Jag anser att uppfinnaren släppte sina procent alldeles för billigt.

Gustav sa...

Auri: Så är det helt klart. Å andra sidan verkade uppfinnaren från Kiruna med sin dämpare också sälja sig för billigt. När Mats och Sven sedan skulle skriva avtal backade han ur. Kanske var vajerlåsmannen med i tv för att få publicitet i första hand?