lördag 20 september 2008

Lässvårigheter

För en vecka sedan upptäckte jag att faktiskt aldrig har läst Thomas Manns Buddenbrooks. Jag stod på Åhléns och skummade igenom bokhyllorna. Konstigt, tänkte jag, den där boken har jag inte läst trots att den har funnits i 100 år. Nåja, det kan vi ju råda bot på ganska enkelt.

Hur som helst, jag började alltså läsa Buddenbrooks, som är en ganska tjock bok. Då upptäckte jag helt plötsligt att P O Enquist, min (nu levande) svenska favoritförfattare, har skrivit en självbiografi med titeln Ett annat liv. Normalt sett ser jag alltid till att läsa Enquists böcker så fort de kommer ut, men nu hade jag precis påbörjat Buddenbrooks. Jag läser alltså Buddenbrooks, som är en mycket trevlig bok, men vill egentligen läsa Ett annat liv. Läsupplevelsen förstörs därmed på sätt och vis. Visst är det ett riktigt i-landsproblem, det inser jag, men för mig är det bekymmersamt och det betyder mer än all svält i Afrika.

4 kommentarer:

plupp sa...

Åh, denna läsångest! Jag lider av den ständigt, det finns alldeles för många böcker jag vill läsa. Nu.

Gustav sa...

Avsätt ett par timmar åt läsning på jobbet varje dag så kommer du snart ikapp. :)

Sofe sa...

Jag kollade nyss på mig själv på tv och jag verkar vara ganska trevlig. Du syntes dock inte till utan jag småpratade mest med en mörk kille med sexig skäggstubb.

Gustav sa...

Jag har blivit general och ingår inte i ditt team längre. Du kan ju alltid trösta dig med att du själv nu kan titulera dig överste och att jag dyker upp då och då för en pratstund.