onsdag 17 september 2008

En bra arbetsdag

En bra arbetsdag är för mig en dag då jag ingenting gör, ty endast då kan jag vara förvissad om att jag inte är underbetald.

En bra arbetsdag är det ingen som stör mig, pratar med mig eller på annat sätt irriterar mig.

Dessa arbets- och irritationsfria dagar inträffar inte särskilt ofta.

Idag var det till exempel en irriterande jävel som envisades med att påpeka säkerhetsbrister. Först ignorerade jag honom helt, men när han trots det fortsatta att prata var jag tvungen att säga något: "Det är noterat." Då försvann han. Han dök upp ytterligare tre eller fyra gånger senare under dagen. Tydligen trodde han att "Det är noterat" skulle resultera i något slags åtgärd.

Man brukar säga att det inte finns några dumma frågor. Konstigt nog är det bara sådana som jag tvingas besvara mest hela tiden när jag jobbar.

Det jag ogillar allra mest med mitt jobb är det ständiga gnället. Var glad att du har ett jobb, brukar jag säga. Med tanke på hur dåligt det går för företaget lär du ryka först när det blir dags för uppsägningar, tänker jag.

En bra dag har jag absolut ingenting att göra. Då fungerar arbetsplatsen som ett väloljat maskineri som inte involverar mig. Sådana dagar tillbringar jag med att äta kexchoklad samtidigt som jag läser mina favoritbloggar. Det skall ju ändå göras så varför inte lika gärna under betald arbetstid.

3 kommentarer:

plupp sa...

Aha! Jag tror jag har ungefär samma inställning till en bra arbetsdag, sånär som det där med att inte göra något. Jag inser poängen i det, och huruvida jag gör något eller ej, när jag gör något, är givetvis en definitionsfråga, men att vara sysslolös vore tråkigt, till och med om sysslolösheten innebar ständigt bloggläsande. Men dagar när jag får göra det jag gör ostört, utan telefonsamtal eller irriterande kollegor som ska prata och diskutera, det är bra arbetsdagar! :-) Oftast.

Det där med lönen ja ... men om jag surfar två av dagens åtta arbetstimmar, så har jag nog försäkrat mig om att göra det som skall för lönen. ;-)

Gustav sa...

plupp:

Ibland när jag är uttråkad brukar jag följa efter en slumpvis utvald person för att se vad han har för sig. Denna person är ofta en 19åring som jag gör mitt bästa för att driva med. Detta agerande har flera fördelar. Dels blir jag road, dels ökar arbetstempot hos den förföljde. Jag sysslar inte med högteknologi som du men kanske kan du hitta på någon liknande metod på din arbetsplats? Om inte annat så för att roa dig själv?

Per Penning sa...

Tydligen trodde han att "Det är noterat" skulle resultera i något slags åtgärd. :D