onsdag 24 september 2008

Akuellt

Ungefär hur många värmeljus måste vara tända samtidigt för att temperaturen i en 56 kvadratmeter stor lägenhet skall stiga med 1 grad på 1 timme? Plupp kan detta, eller hur?

Jag funderar på att besöka Bokmässan i helgen. Nackdelen är att det är trångt, riktigt trångt, och att förkylningar sprids snabbt nu. Fördelen är att Bokmässan besöks av många ensamstående bibliotekarier och att det är trångt, riktigt trångt.

När jag åker hem från jobbet tar jag först bussen. Därefter byter jag till spårvagn. Varje dag ser jag på 50 meters avstånd hur min spårvagn åker ifrån mig. Det spelar ingen roll om bussen är tidig eller sen.

6 kommentarer:

Sofe sa...

Jag hade tänkt åka på bokmässan men råkade visst glömma att nämna det för chefen, och tydligen kan jag inte försvinna när jag vill utan att begära ledigt först. Hmpf. Så om du går dit kan du väl gnida dig lite mot Hanif Kureishi åt mig?

Och om man fryser funkar det rätt bra att tvinga en katt att sova på ens fötter. Eller mage. Inte lika brandfarligt.

Gustav sa...

Jag tänker inte gnida mig mot honom. Jag kan däremot tänka mig att lukta på honom och sedan rapportera resultatet här i bloggen. Förhoppningsvis kan jag även glädja dig med lite bilder.

Katter kan också börja brinna, särskilt i ett hem med många värmeljus. Brinnande katter bör inte ligga och sova på någons fötter.

Sofe sa...

Då ser jag fram emot en bild på dig och Hanif där ni fejkboxas lite.

Och du har rätt angående brinnande katter. Dom bör man förvara på säkert avstånd från sina fötter.

Gustav sa...

Jag kan nästan garantera att du kommer få se minst en bild på Hanif.

plupp sa...

*skrattar*, du har insett vilka vardagsproblem som är roliga att räkna på! :-) Jag får återkomma med en analys vid tillfälle ;-). Men nu har du kanske fått igång centralvärmen.

Gustav sa...

plupp: Värmen är igång men tyvärr är mina möjligheter att själv reglera den högst begränsade.