söndag 11 juli 2010

Aftonbladetjournalisten Mattias Carlssons tvivelaktiga förflutna

Mattias Carlsson är den journalist på Aftonbladet som utan bevis anklagade arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin för att ha köpt sex av en prostituerad kvinna. Det är ännu inte helt utrett om Mattias Carlsson själv har köpt sex av den prostituerade kvinnan men det faktum att hon vände sig till just Mattias Carlsson istället för någon annan journalist gör att vi inte kan utesluta att så har varit fallet.

Renmördaren Mattias Carlsson

Aftonbladetjournalisten Mattias Carlsson dödade 2008 11 renar när han befann sig i Gällivaretrakten för att rapportera om Caroline Stenvalls försvinnande. Mattias Carlsson färdades i en av marknadens säkraste bilar, en Volvo XC 70, och kunde därför utan egen risk använda tjänstebilen för att döda de elva renarna snarare än att slå ihjäl renarna med knölpåk, vilket också hade varit ett alternativ. Mattias Carlsson fick inte sparken efter renmassakern, som därmed kan sägas ha haft Aftonbladets stöd.

Jägaren som tillkallades för att röja upp och minska lidandet hos överlevande renar sade att det var det värsta han någonsin sett när det gäller viltolyckor: "ett moln av renhår blåste omkring när han kom till platsen".

Var befann sig Mattias Carlsson när 14 kor igår dödades i Västerbotten? Varken Aftonbladets chefredaktör eller Mattias Carlsson har ännu uttalat sig om komassakern i Norrland.

Mattias Carlsson i slagsmål med polisen i samband med vänsterextrem manifestation

När det vänsterextrema nätverket Reclaim the streets - nära kopplat till terrorrörelsen AFA - 2003 höll en icke-tillståndsgiven manifestation i Stockholm som sedan urartade i gatukravaller fanns Aftonbladetjournalisten Mattias Carlsson på plats. En polisman upplevde Mattias Carlssons närvaro som så hotfull att han slog honom med batong. Även Mattias Carlssons Aftonbladetkollega uppträdde så hotfullt att polisen var tvungen att slå honom i huvudet med en batong.

Polisen hävdar att Mattias Carlsson var den så kallade nakenmannen vid Solliden

Aftonbladets journalist Daniel Nyhlén skrev 2005 en artikel om att en naken man med något stort i handen trängt sig in på kungafamiljens sommarparadis Solliden. Enligt Ölandsbladet var den nakne mannen dock ingen annan än Aftonbladets egen fotograf. I Aftonbladets artikel anges Mattias Carlsson som fotograf så det får väl antas att han är den fotograf Daniel Nyhlén skrev sin artikel om.

Ölandsbladet skriver:

Polisen i Borgholm fnyser åt historien. Den man som trotsade algblomning och
förbudszoner var, enligt polisen, Aftonbladets egen fotograf.
– Visst var det så. Och den där stora saken han höll i sin hand var teleobjektiv, säger Bo Johansson. Polismännen Bo Johansson och Thomas Lönnqvist utgjorde den patrull som på ”stort allvar” deltog i jakten på den nakne mannen.

– På Strandvägen, vid platsen för nakenbadet intill Solliden och där fordonstrafik är
förbjuden, träffade vi på en parkerad bil det inkommit klagomål om, den hade
stått där ett tag. Bilen visade sig vara registrerad på Aftonbladet. Medan vi
står där kommer bilägaren gående från nakenbadet, en kille med ett stort
teleobjektiv i händerna, och vi förklarade vårt ärende: dels bilen, dels att vi
letade efter en naken karl.
”Det kan väl inte vara du?”, frågade jag och fick ”nä, nä” till svar. Vi påpekade att han inte fick stå där med bilen och han svarade att bilen skulle ha hämtats av en kollega, men att det uppstått ett missförstånd.

Polismännen vandrade vidare ner till nakenbadet där de
träffade på ytterligare två personer och de förklarade återigen anledningen till
besöket, att en naken man setts mellan nakenbadet och Sollidens staket.

– Då svarade en kille att ”Det var därborta” och pekade mot Solliden
till. ”Det var han som just gick härifrån, en man med ett eller två stora
teleobjektiv som tog sig ut till stenen därborta och sen satt han och tittade i
teleobjektiven mot land”, berättade killen för oss.
Inga andra fanns på nakenbadet när polisen anlände och Bo Johansson är säker på sin sak. – Då har fotografen - enligt uppgift naken, det säger bland annat personalen på säkerhetsbåten - tagit sig ut till stenen och därifrån spanat mot kungens brygga
och badplats. Det var han som var den nakne mannen! Och han simmade aldrig, det
fanns det heller aldrig några uppgifter om.

Så Aftonbladet skrev om sin
egen fotograf? – Det är exakt vad de gjorde, reportern skrev om sin egen
paparazzifotograf! Det är jag helt säker på.

Vem är egentligen Mattias Carlsson? Vilket förhållande har han till den prostituerade kvinnan? Varför dödade han de där renarna och var befann han sig när komassakern ägde rum? Vad gjorde han på den vänsterextrema demonstrationen för att reta upp polisen så till den milda grad att polisen tog till våld? Är Mattias Carlsson nakenmannen på Solliden?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mattias Carlsson var även fotograf när aftonbladet hängde ut en trettonårig våldtagen flicka. Hennes 12-åriga kamrat blev mördad vid samma tillfälle.

Anonym sa...

Är du verkligen allvarlig? Tror du verkligen att han körde på 11 renar med flit? Det var en olycka. Var du där? Antagligen inte, alltså är det absurt att du påstår att det är en massaker, för att vara en person som är så otroligt noga med fakta när det gäller Littorin-fallet så verkar du inte vara speciellt noga med fakta i det här fallet.

Gustav sa...

Anonym:

Vad vi vet är att 11 renar numera inte längre är i livet och att vi kan tacka Mattias Carlsson för det. Jag vet inte vad du kallar massaker men för mig räcker det gott med 11 döda och ett "moln av renhår". Det är inte utan att en tår eller två rinner nedför kinden när jag tänker på de stackars renarna som tillsammans med sina familjer bara ville korsa en väg så som de gjort i generationer.

Var förresten Mattias Carlsson på plats under det påstådda sexköpet?

Anonym sa...

Aftonbladets sk "journalister" saknar helt grundläggande etik, de vet inte ens betydelsen av ordet. Det är så oerhört pinsamt att Aftonbladet toppstyrs av S och LO. Att vänstern bedriver smutskastning inför öppen ridå lär enbart slå tillbaks emot dem själva. De vet att vänsterns politik inte håller, och då tillgriper de journalist politruker.

Anonym sa...

Mattias måste väl vara den absolut sämsta reporter i mannaminne. Märkligt är ju att Aftonbladet vill ha en sådan anställd, känns mer som seochhör skulle kunna vara intresserade av hans journalestik