söndag 18 juli 2010

Miljöpartiet vill använda tunnelbanan för godstransporter

Miljöpartiets Ywonne Ruwaida vill använda Stockholms tunnelbana för godstransporter. Hon vill även använda färjor för godstransporter mellan Stockholms norra och södra delar. På en fråga i en debatt på Stockholm Green Festival om hur butiker i Stockholms innerstad skall hantera leveranser när trafiken står stilla på grund av tät biltrafik svarade Ruwaida att butikerna kan lösa sina transportbehov genom att frakta gods i tunnelbanan nattetid.

När vi nu ändå är inne på vänsterkartellens transportlösningar får vi inte glömma vänsterpartiets luftskepp!

Jag tänker mig en lösning på transportproblemen i Stockholm ungefär så här när vänsterkartellen får makten: luftskeppet anländer till ICAs centrallager i Västerås. Där hissas pallarna ombord på luftskeppet en i taget vilket tar kanske tio ggr så lång tid som att lasta en lastbil. Luftskeppet beger sig sedan i sakta mak till tunnelbanans centrallager där pallarna lossas. Pallarna transporteras sedan ner till själva tunnelbanan med hjälp av de godshissar vi har varit tvungna att bygga för att överhuvudtaget få ner godset i tunnelbanan. Transporten ner till tunnelbanan måste ske nattetid mellan 02 och 04 eftersom detta är den enda tid som inga persontåg trafikerar spåren (underhållsarbete blir därmed omöjligt men vi får väl stänga systemet helt några veckor per år istället). När pallarna befinner sig på perrongen, några andra lagringsutrymmen existerar ju inte, är det bara att invänta det ombyggda tunnelbanegodstågets ankomst. In med pallarna i detta tåg. Iväg till destinationen. Ut med pallarna. In med pallarna i den specialbyggda godshissen. Upp med pallarna ovan jord och in med pallarna i tunnelbanans tillfälliga lager där vi måste vänta på att hästdroskorna som skall tansportera iväg godset till butiken anländer. Hästen tar tyvärr inte pallar så godset måste packas om för att passa ekipaget. När ekipaget sedan anländer till butiken tar nattstäderskan hand om inleveransen och packar om godset på pallar igen.

Vi sammanfattar miljöpartiets och vänsterpartiets förslag på transportlösning till i Stockholm belägen ICA-butik: centrallager, lastning luftskep, tunnelbanans centrallager, lossning luftskepp, transport ner i tunnelbana mha nybyggd godshiss, mellanlagring på perrong, lastning på tunnelbanegodståg, lossning på annan tunnelbaneperrong, transport upp till markplan med hiss, mellanlagring på markplan i väntan på hästtransportens ankomst, ompackning från pall, ankomst till butik, ompackning till pall. Yes, mycket enklare och effektivare än att köra med lastbil direkt till butik.

3 kommentarer:

Destination Miljonär sa...

Jag tolkar detta som att personen i fråga från Avanza inte har den kollen att dessa två OS är konkurrenter med varandra. Väldigt onödigt att posta det där inlägget!

Sen finns det en app för Avanza till Android men det är inget som Avanza själv har gjort utan någon utomstående. Och är begränsad till att bara se utvecklingen i portföljen. Sen finns det ingen riktig garanti för hur väl lösenord och användarnamn skyddas så själv har jag valt att inte använda den. Sen med tanke på detta inlägg lär man ju få vänta i några månader till innan det kommer någon rikitg app från dem. Väldigt synd..

Destination Miljonär sa...

Nu hamnade inlägget fel, om du kan får du gärna flytta den så det blir till rätt inlägg :)

Gustav sa...

DM:

Jag tror inte man kan flytta kommentarer så. Men om det är viktigt för dig kan du ju alltid kopiera/radera och sen klistra in och publicera på rätt ställe. :)