torsdag 1 juli 2010

Suck

Som tidigare nämnts köpte jag alltså för en tid sedan en blygsam post i PA Resources, som verkade hyfsat prisvärd. Det händer ibland att jag köper lite aktier på spekulation även om jag sällan skriver om det här i bloggen. Väl medveten om hur usla dessa affärer oftast brukar bli är jag dock duktig på att koppla på en stop-loss för att åtminstone undvika att förlora allt. För några dagar sedan utlöstes stop-lossen och mina PARE såldes för 5,25 efter att ha blivit köpta för 5,75. Ha! Inte ens tio procent i förlust ju...

Jag noterar också att Brummer Multi Strategi har presterat ovanligt uselt sedan jag bestämde mig för att köpa denna hedgefondifond. Tydligen klagar förvaltarna på att det inte finns några tydliga trender på någon marknad just nu. Hmm...om det finns en tydlig trend behöver man väl inga överbetalda hedgefondsförvaltare för att tjäna pengar? Det är väl just i frånvaron av tydliga trender man vill ha lite hjälp?

Jag spinner vidare lite på fondfronten: Skagen Global presterar inte särskilt bra i år och det kan kanske ha att göra med Weintraubs avhopp. Weintraubs nya fond Labrusca har sedan starten gått något bättre än Skagen Global - skillnaden är särskilt tydlig senaste veckan (3,5 procentenheter i Labruscas favör). Jag väljer att vikta ner Skagen Global och vikta upp Labrusca (lite grand bara). Labruscas friare placeringsregler gör det förmodligen lättare att klara börsens kraftiga svängningar just nu. Jag tittar också på att ta in en tredje globalfond. Skagen Global kan vara på väg att tappa greppet. Se upp!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej jag skulle vilja fråga dig en sak, har du en mejladress?
Nina Hedlund frilansjournalist
ninahedlund@gmail.com

Gustav sa...

Bloggens mejladress står i högermarginalen, "Om mig".