måndag 7 december 2009

Är islam islamism?

Svaret på frågan i rubriken är Ja, islam är islamism. Som islamkritiker är jag glad att nu även ha fått stöd för denna min hållning av journalisten Evin Rubar som i SVT-dokumentären Slaget om muslimerna visar hur ledarna för de största muslimska samfunden i Sverige tolkar islam.

Se dokumentären om ni inte redan har sett den. Fråga er sedan hur Centerpartiet, Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Moderaterna kan tillåta islamister att kandidera på sina listor. Islamister som anser att mannen styrs av förnuftet och därför skall bestämma över kvinnan som styrs av sina känslor, att kvinnan inte får ta män i hand, att musik bör förbjudas, att muslimer skall upprätta segregerade samhällen i samhället utan kontakt med icke-muslimer osv. Fråga er också hur lämpad Fredrik Reinfeldt är att styra Sverige, som under krisen kring Muhammedkarikatyrerna besökte Sveriges ledande islamister för att höra deras åsikter, eller för den delen Mona Sahlin, som efter 11 september iklädde sig en slöja och besökte samma islamister för att samtala.

Evin Rubar är i mitt tycke Sveriges modigaste journalist. Inte nog med att hon vågar ge sig på islamismen, hon står även bakom det uppmärksammade reportaget Könskriget som exponerade extremfeminismen. Varför kan inte alla journalister vara som Evin Rubar?

5 kommentarer:

Viggen sa...

Orkar inte se sktn, har alltid röstat på m men nu är det slut med det för överskådlig (all) framtid. Jag var så glad när alliansen vann 2006 men att det skulle fortsätta i samma spår eller tom bli värre trodde jag väl aldrig. Jag kommer att rösta 2010, på ett parti jag egentligen inte vill ha in i riksdagen men så får det bli..

J sa...

Ja visst är det skit när våra politiska ledare söker dialog och samförstånd istället för att bara sparka ut alla som tycker annorlunda?

Och Könskriget, menar du den som fälldes av Granskningsnämnen för partiskhet? Ja, hon verkar skitbra.

Gustav sa...

J:

Anser du att islamister är de som är bäst skickade att representera Sveriges cirka 500 000 muslimer i kontakten med regeringen?

Om dialog med det islamiska samfundet är vad som eftersträvas förstår jag inte varför den mest typiska muslimska gruppen i Sverige är den som kontaktas av regeringen, nämligen de sekulära muslimerna. Sekulära muslimer eller milt troende kulturmuslimer bortser både du och svenska politiker ifrån. Det var detta som var poängen med dokumentären, som du förmodligen inte ens har sett.

Dialog är för övrigt inte alltid något positivt. Det finns t ex ingen anledning att föra en dialog med nazister. Lika lite finns det anledning att föra en dialog med islamofascister innan dessa respekterar de demokratiska spelreglerna, inkl kvinnans rätt, homosexuellas rätt, demokratiska fri- och rättigheter för alla osv. Jag är inte beredd att kompromissa med dessa ideal men du är uppenbarligen inte lika demokratiskt sinnad.

Viggen sa...

En "J" svarade på min kommentar, förstår inte riktigt vad han menar men visst, jag kan svara. Jag har ett par muslimska kompisar, för ett par veckor sedan frågade de mig varför man inte slänger ut extremisterna (ex M-O), jag svarade att så kan man inte göra. De påpekade att de hade flytt från skiten och inte ville att det skulle bli likadant här. De är inte mer religiösa än vad jag är och jag springer inte till kyrkan om jag inte måste. Men det är inte de människorna Reinfeldt & Co söker "dialog och samförstånd" med utan istället bjuder politikerna in extrema lobbygrupper. Politikerna slår sig för bröstet och hävdar att de gör något för invandrarna men det enda de gör är att hugga de sistnämnda i ryggen. Jag trodde i min enfald att alliansen skulle besitta någon form av "stake" och koppling till "oss härute i verkligheten" men de är inte ett dugg bättre än sossarna, därav min besvikelse. J kan babbla på med hur mycket förbannad dynga (mos) han vill, nu blir det som jag säger. 2010.

feminix sa...

Även om de "extrema" bokstavstroende muslimerna är färre än de moderata "svala" muslimerna är de inte ofarliga. Det är ju dessa som utgör "makthavarna" inom det muslimska samhället. Det är de som har tolkningsrätten av Koranen. Det är de som predikar och undervisar och indoktrinerar i moskéerna.
Frågan som vi borde diskutera är att islam måste demokratiseras - och att innan det skett utgör den muslimska invandringen en fara för våra västliga demokratier.
Detta har jag försökt diskutera på Humanistbloggen. Men de framstår som naiva invandringsförespråkare. De vill ha in hur många muslimer som helst och de delar denna uppfattning med muslimska bloggare som Bahlool.