lördag 12 december 2009

Lever Sven Hagströmer som han lär?

Sven Hagströmer är ordförande i Avanza. Sven Hagströmer är också medlem i Humanisterna och aktiv i debatten om det sekulära samhället. Att Sven Hagströmer på sin fritid arbetar mot religion och för det sekulära samhället hindrar honom dock inte från att i egenskap av ordförande i Avanza tjäna pengar på shariafonder.

Vad anser egentligen Sven Hagströmer om Avanzas shariafond? Vad anser han om uttalandet från fondbolaget Selectors Lotta Westerberg: "Vi vet att det finns en stor grupp som representerar cirka 5 procent av den svenska befolkningen som inte tidigare har haft några investeringsmöjligheter i enlighet med sin tro. Och vi bedömer att marknaden kommer fortsatta att växa". Delar Sven Hagströmer Lotta Westerbergs uppfattning att alla muslimer i Sverige är så rättrogna att de endast kan tänka sig att spara i en shariafond? Är det Sven Hagströmers uppfattning att islamismen är det sanna islam? Är det Sven Hagströmers uppfattning, som sekularist och humanist, att samhället skall anpassa sig efter vad religiösa grupper kräver och hur passar det i så fall ihop med hans medlemskap i Humanisterna?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vill svenskarna verkligen att Sverige ska förintas i islamisering? När valde de detta? Konstigt folk. Vet de kanske inte vad islam är eller är de helt enkelt indoktrinerade efter 30 år av propaganda i judeägda massmedier?

Gustav sa...

Anonym:

När du börjar snacka om judar och konspirationer bidrar du inte direkt till att förbättra debattklimatet i dessa frågor. Lämna judarna utanför, är du snäll, och fokusera istället dina krafter på ett mer konstruktivt sätt.

Viggen sa...

Det är ju ett litet scoop detta. Se: "Allt fler människor inser att det sekulära samhället ständigt behöver försvaras och upplysningstanken spridas.(...) Ute i världen växer religionernas inflytande (...) Globalt sett växer islam snabbast av alla religioner. Undrar om han läste igenom innan han skrev på, å andra sidan är det inte fel att helgardera iaf om man saknar all moral.

Anonym sa...

Hur kan man säga att det är konspirationsteori? Vilka som äger massmedia är ingen hemlighet och fakta är lätt att kolla upp. Judarna är extremt överrepresenterade i denna grupp. Mönstret är dessutom likadant i alla vita länder. Därav kan man få bilden av att det är välplanerat sen om man likt en PK-papegoja apar efter om "konspiration" men fakta är dock fakta.

Om man vill veta vilka som styr ska man fråga sig vilka man inte får kritisera, och där har du det igen, de du inte får kritisera är judarna.

Men återigen när sanningen sägs så ska lögner och demoniseringsepitet släggas på vederbörande. Visa mig istället vilka massmedier som ägs av judar och på vilket sätt denna lilla folkgrupp har påverkat det svenska debattklimatatet de senaste 30 åren.

Gustav sa...

Anonym:

Det är du som skall visa det du påstår. Lögner och konspirationsteorier blir inte mer sanna bara därför att du upprepar dem som en papegoja.