fredag 4 december 2009

Swedbank är numera en trevlig aktieplacering

Den senaste tidens kraftiga uppgång för Swedbankaktien gör att mitt inhopp i bolaget numera för första gången är lönsamt. Det känns bra.

Någon utdelning lär Swedbank inte lämna nästa år och även året därefter lär bli sparsmakat på utdelningsfronten. På lite sikt tror jag dock att Swedbank kan bli en riktigt trevlig utdelningsaktie, särskilt om reserveringar för kreditförluster kan återföras på samma sätt som ofta sker efter finanskriser - bankerna tar i lite för mycket med reserveringarna och när krutröken har skingrat sig visade det sig att förlusterna inte blev så stora som befarat.

Nu när jag har fått detta inlägg ur mig kan vi se fram emot en statsfinansiell kollaps i Baltikum och en Swedbankaktie som störtdyker. Nåja, min placering i Swedbank var i så fall lönsam i några dagar åtminstone. Det kan ingen ta ifrån mig.

2 kommentarer:

Ekonomikoll sa...

Kul att du ligger plus! Själv har jag några kronor kvar till jag kommer över nollan för min Swedbank.

Gustav sa...

Ekonomikoll:

Jag kommer behålla mina Swedbankaktier ända tills banken återkommit till ett "normalläge" vad gäller vinster och kreditförluster. Förhoppningsvis blir det en riktigt god affär inom några år.