tisdag 15 december 2009

Massarbetslöshet, varför inte importera lite städare och diskare för att spä på den ytterligare?

Migrationsverket redovisar i en rapport utfallet av de nya reglerna för arbetskraftsinvandring. Från 1 januari till 1 december beviljades 14 109 arbetstillstånd. Den största gruppen är "Medhjälpare inom jordbruk, trädgård, skogsbruk och fiske" och här hittar vi främst thailändska bärplockare. Mer intressant är att Migrationsverket beviljat nästan tusen arbetstillstånd inom restaurangnäring och 270 tillstånd för städare. Byggarbetare har beviljats ett par hundra arbetstillstånd.

Under ett år när massarbetslösheten slog till mot Sverige väljer regeringen att importera städare och diskare. Tydligen är det omöjligt att hitta städ- och diskkunnig personal bland hundratusentals arbetssökande svenskar och i Sverige boende utlänningar. Alliansregeringen förlorar all trovärdighet när det gäller att bekämpa arbetslösheten då den möjliggör kraftigt utökad arbetskraftsinvandring. En regering som väljer att driva igenom en lagstiftning som möjliggör arbetskraftsinvandring inom lågkvalificerade yrken utan brist på personal sätter arbetsgivarnas intressen före arbetstagarnas. Moderaterna är definitivt inte något "arbetareparti", hur mycket Fredrik Reinfeldt än försöker lura svenskarna att tro det.

4 kommentarer:

Arvid Bengtsson sa...

De "nya moderaterna" är samhällsomstörtare, som knappast har något gemensamt med forna tiders konservativa. Här finns inget ansvar för vårt gemensamma, utan bara en simpel nyliberalism, vars syfte är att skapa en låglönemarknad och riva ned de sista resterna av välfärdssamhället. Det är inte förvånande att väljarstödet minskar. Det som däremot är förvånande är att tradionella moderater inte revolterar. Men de kanske har varit så förblindade av att partiet efter alla år i kylan äntligen leder regeringen, att man blundat för att det faktisk inte är det parti man än gång tillhörde.

Gustav sa...

Arvid Bengtsson:

För de konservativa väljarna är Moderaterna inte längre ett alternativ. Utöver Moderaternas svek i Vellinge har man ju också lyckats svika i konservativa nyckelfrågor som försvaret och brott och straff. Moderaterna är nu en lika självklar del av "Riksdagspartiet" som vilken som helst av de övriga 6 beståndsdelarna i Riksdagspartiet.

Arvid Bengtsson sa...

Jo, men det som förvånar är att inte det moderata "fotfolket", dvs politiker på kommun- och landstingsnivå, revolterar. Men det kanske kommer nu när opinionssiffrorna viker och deras egen position hotas.

Viggen sa...

Droppen för mig var när de la ner försvaret och istället bestämde att Sverige ska ha en arme nere i en islamsk öken. De vi inte dödar där ger vi uppehållstillstånd. Kriget ska hit, det har dårarna gett sig f-n på! Det är "Riksdagspartiet" som är det riktiga extremistpartiet. När Riccardo blev ihjälsparkad på Kungsholmen tände reinfeldt ett ljus mot våldet. Fullständigt djvla meningslöst. Fan "grabben" tänd ett ljus mot Kina när du ändå är igång!