lördag 10 april 2010

Bonnier omdefinierar "öppen debatt"

"På DN.se gillar vi debatt – kärlek till det fria ordet är en förutsättning för att jobba på en plats där just det fria ordet är kärnan i verksamheten."

"På senare tid har vi märkt av ett tilltagande problem med rasistiska kommentarer."

"Därför är det viktigt för oss att ha ett öppet och levande kommentarsfält där läsare kan kommentera artiklar, utan att avslöja sin identitet om de så önskar."

"Oavsett vilket – vi agerar nu kraftfullt för att komma till rätta med problemet, just för att skydda den öppna debattmodell vi har på DN.se. Det betyder att vi stänger kommentarfunktionen helt på artiklar"


Björn Hedensjö, redaktionschef på Bonnierägda DN.se, förklarar hur han skyddar den öppna debatten genom att hindra folk att yttra sig.

3 kommentarer:

Robert - 2k sa...

Hehe, så bra, så bra! :)

Arlav sa...

Sån dynga kan enbart komma från DN!
En blaska som kallar sig "oberoende" och samtidigt låter den politiska eliten regelbundet komma till tals, vanligen utan möjlighet till läsarkommentarer.
DN är en spegelbild av den genomhycklande (s)venska samhället där socialistisk regim fortfarande är normaltillståndet.
DN är den tidning som gett uttrycket PK ett ansikte. En floskel men alltför sant. Större delen av deras gamla chefredaktörer måtte rotera i sina gravar!

Gustav sa...

Robert, Arlav: Problemet är ju, vilket alla som någon gång läser artikelkommentarerna vet, att det DN kallar "rasism" i själva verket i 99 fall av 100 är fullt berättigad kritik av massinvandring och mångkultur som fenomen. Ni märkte kanske att jag klippte citatet här:" Det betyder att vi stänger kommentarfunktionen helt på artiklar" men att fortsättningen lyder "som vi erfarenhetsmässigt vet lockar fram rasistiska kommentarer." anser jag spela mindre roll. Det intressanta är att debatt helt enkelt inte skall tillåtas inom ett visst politikområde. Artiklar som i fortsättningen inte kommer att ha kommentarfunktionen aktiverad är t ex samtliga brottsfall där gärningsmannen är en svensk med bakgrund i utlandet, varför DN automatiskt kommer att peka ut härstamingen för brottslingar i fortsättningen. Undrar om DN tänkte på det. DN:s agerande skall ses som en sista desperat åtgärd att hindra korthuset att falla. Internet gör att behovet av gammalmedia inte längre existerar.