lördag 10 april 2010

Kommunistisk infiltration bakom KF-västs beslut om Israel-bojkott

Konsumentföreningen Väst vill att Coop-butikerna skall sluta sälja israeliska produkter, skriver föreningen i ett pressmeddelande med anledning av att årsstämman mot sittande styrelses rekommendation röstat igenom tre motioner om en Coop-bojkott av israeliska produkter.

Bakom motionerna står följande personer:

Rikard Björk, medlem i den vänsterextrema organisationen ISM (International Solidarity Movement). Rikard Björk har tidigare väckt uppmärksamhet genom att gripas av israeliska rättsvårdande myndigheter.

Johanna Malm, för undertecknad okänd men ändå sannolik vänsterdåre.

Anja ten Siethoff, medlem i den vänsterextrema organisationen ISM. Enligt medieuppgifter har hon SÄPOs ögon på sig. Anja ten Siethoff har i likhet med Rikard Björk blivit gripen av israelisk rättsvårdande myndighet. Studerande vid Göteborgs universitet och, till många föräldrars förskräckelse får jag förmoda, blivande lärarinna.

Jens Halldin, allmänläkare från Göteborg verksam i region Västra Götaland. Medlem i Kommunistiska partiet. Kommunistiska partiet har under många år varit upptaget i regeringens särskilda regleringsbrev till Säkerhetspolisen som föreskriver vilka politiska organisationer som skall hållas under särskild uppsikt (vilket kan vara klokt med tanke på att Kommunistiska partiet, tidigare KPML(r) är en revolutionär organisation som förespråkar proletariatets diktatur.)

Gunnar Olofsson, ordförande Göteborgs Palestinagrupp.

Nestor Verdinellis, enligt egen uppgift politisk flykting från Argentina som i hemlandet dömdes till fängelse för något slags terrorbrott. Han skall enligt egen uppgift ha deltagit i organiseringen av en gerillagrupp som förfogade över tunga vapen.

Som Göteborgare är det beklämmande att se hur gräddan av Göteborgs kommunistiska och Israelhatande elit har lyckats infiltrera Konsumentföreningen Väst samt som en liten minoritet (endast 425 av 350 000 medlemmar närvarade på årsmötet) kunna driva igenom extremistiska motioner som drar skam över hundratusentals hederliga medlemmar i Konsumentföreningen Väst.

Den så kallade 68-vänstern hade som uttalad strategi att nästla sig in i maktens finrum och ockuperar än idag alla tidnings- och medieredaktioner av betydelse. Uppenbarligen är infiltration en metod som även 68-vänsterns egna barn använder sig av. Jag föredrar i och för sig att knasvänstern ägnar krafterna åt meningslösheter som Israelbojkotter snarare än att ta över som journalister när mamma och pappa går i pension men anar att de båda metoderna nog går att kombinera.

Källor: Google is your friend.

26 kommentarer:

Anonym sa...

"vänsterextrema organisationen ISM (International Solidarity Movement)"

Vad är du för tomte? Man är inte vänsterextremist bara för att man står upp för mänskliga rättigheter.

ISM är dessutom partipolitiskt och religiöst obundet.

Gustav sa...

Anonym vänsterdåre:

"Partipolitiskt och religiöst obundet" fast med en viss kantring mot kommunistpartier och muslimer då alltså glömde du nog att skriva.

ISM står upp för Palestrunters rätt att bedriva terrorism mot judar, inget annat.

Claes sa...

Men... buntar du ihop kommunister och muslimer nu? Hur långsökt är inte det. Skärp dig.

Och ISM jobbar mot ockupation och våld, tillsammans med judiska och palestinska organisationer på både höger- och vänsterkanten.

Anonym sa...

"ISM är dessutom partipolitiskt och religiöst obundet."

De ursprungliga principerna (för KF)var:
Öppet och frivilligt medlemskap
Demokratisk förvaltning – en röst per medlem
Återbäring i förhållande till gjorda köp
Begränsad kapitalränta
Kontanthandel - Ingen handel på kredit
Politisk och religiös neutralitet
Upplysning

Javisst, precis som KF..

Anonym sa...

Man kan tycka olika mycket om människor. Men de är lika mycket värda. Det behöver Israel, islamska fundamentalister och alla islamofobiker påminnas om. Därför är bojkotten ett hälsotecken.

Gurra sa...

Med tanke på demagogerna som dragit igång det hela så fick det sin naturliga förklaring.

Samtidigt märkligt att inte allt västerländskt skall bojkottas av vildarna. Sverige skall väl enbart köpa varor av fina kommunistiska föregångsländer. Ja och så förstås från deras finansiärer i arabländerna.

ISM eftersträvan av demokrati är väl likvärdig med VPK så inte konstigt att tokar dras till tokar.

Anonym sa...

Av egen erfarenhet av att deltaga på KFs årsstämmor så kan jag bara intyga att de nästan alltid företräds av en autonom vänstergrupp som försöker pressa in sina åsikter i form av mer eller mindre dåligt underbyggda motioner.

KFs årsstämma verkar vara ett spelfält som de gillar antagligen för att deras extrema åsikter har en chans att bli belysta eller som nu är fallet till och med få gehör.

Fanatikers megafon så att säga!

viggen sa...

Att bunta ihop kommunister och muslimer är inte långsökt. Båda hatar demokrati och frihet samt judar förstås. Att en organisation kallar sig politiskt obunden betyder ju inte att dess medlemmar har inte har åsikter/mål.

Anonym sa...

Så den judehatande religiösa vänstern har lyckats göra sig till talesmän för hundratusentals konsummedlemmar. Drivs frågan vidare över landet så återstår bara en massiv bojkott av KF och deras butiker och varuhus. En sådan vore lätt att organisera.

Anonym sa...

Haha lärde du dig googla på särvux? Det var den mest infantila bloggen hittills!

k sa...

Ditt blogginlägg luktar illa dold antisemitism lång väg! Då jag har flera personer i min släkt som mördades under förintelsen tar jag mycket illa upp av dina ideer om att alla i hela världen skall bojkotta israeliska varor enbart på grund av att du har invändningar mot israels utrikespolitik. du borde lära dig att skilja mellan judar och staten israel.

Anonym sa...

Dags att börja stödköpa Israeliska produkter igen för att motverka terroristkramarna.

Sen när stod ISM för mänskliga rättigheter? Jo när det inte är en jude som drabbas.

Gustav sa...

Anonym 07.08:

Varför har du slutat stödköpa israeliska produkter? :)

Du har dock helt rätt i sak. Det är dags att börja damma av stödköpslistorna igen. Jag utlovar en sådan lista under dagen.

vänsterwiki sa...

Det landade något i min mailbox:

Bojkotta COOP

Anonym sa...

Här sitter nissar och planerar hur de ska befria Palestina. Vi araber är bara oroliga att ni vänsterkräk ska sprida vidare era gay-älskande ideal till Mellanöstern.

Hellre för evigt ockuperat av Israel än en halv gay-bar i ett fritt Palestina.
Lämna Palestina i fred.
Stick!

Niklas sa...

Öh. Argumenten för att det handlar om kommunistisk infiltration var ju ganska svaga? Såvitt jag kan se kan du alltså bevisa att en av motionärerna är uttalad kommunist?

Det är ju inte ett särskilt stort avslöjande att människor som skriver motioner till KF om Israel också är aktiva i föreningar mot Israels ockupation... Det vore ju faktiskt konstigare om det inte var så.

Gustav sa...

Niklas:

Revolutionär kommunistisk ungdom, Kommunistiska partiet m fl vänsterextrema organisationer har ju öppet medgivit att de har stått bakom kampanjen. Det handlar alltså inte om några spekulationer från min sida. Huruvida alla sex motionärer är kommunister vet jag inte och har heller inte lagt någon tid på att utreda. Kampanjen är dock entydigt kommunistisk.

Lars sa...

Fram med listan Gustav. Jag kommer att köpa israeliska produkter så långt som möjligt...och bojkotta KF förstås.

Friskytten sa...

Okej, jag gillar inte heller Israels behandling av palestinierna och deras ockupationspolitik.
Men varför är det alltid Israel som ska bojkottas?
Det finns ju så många andra länder, vars politik också är vidrig.
USA:s krigföring i Irak och Afghanistan, samt deras stöd av en rad förbrytarregimer i världen.
Rysslands krigföring inom gamla Sovjet.
Frankrikes fortsatta kolonialpolitik.
Det finns hur många länder som helst som behandlar sina medborgare som skit. I stort sett hela Mellanöstern och Afrika, Kuba, Burma, Kambodja, Vietnam, Kina osv osv.
Jag kan också tänka mig att bojkotta dansk griskött för att de behandlar svinen som svin. Och så vidare.
Jag vet att mitt samvete skulle må bättre om jag bojkottade dem alla, men jag kan inte förstå varför man ska ge sig på just bara Israel.

Gustav sa...

Friskytten:

Antisemitism?

Saudiarabien upprätthåller ett apartheidsystem gentemot alla kvinnor. Trots det ser jag inte pöbelvänstern bojkotta detta land. Tvärtom kämpar pöbelvänstern aktivt för att Saudiarabien skall kunna bygga en moské i min hemstad Göteborg för att sprida sin Apartheidlära även till vårt land.

Jag såg idag på plats hur kompisar till Rikard Björk, Anja ten Siethoff och Jens Halldin startade upplopp i ett försök att förhindra en lagenlig demonstration mot moskébygget. Hundratals poliser fanns på plats för att hindra Rikard Björks kompisar från att mörda demonstranterna. Det hade inte hjälpt ett dugg ifall jag kört över några enstaka kommunister.

Sigge sa...

Bra grävjobb! Att folkmordsnostalgikerna i KPMLr ligger bakom förvånar inte. Jag väntar dock med att bojkotta Coop då det ser ut som ledningen tänker göra motstånd mot diktaturkramarna.

Det är lite skrämmande hur en liten grupp extremister kan kapa en organisation med 350000 medlemmar och få igenom en antidemokratisk och i det här fallet också antijudisk dagordning.

Maja Dacke sa...

Själv tänkte jag att inte bara bojkotta Coop utan också att gå ur som medlem. Men sedan såg jag att ledningen för KF har bättre förstånd än göteborgarna så ... jag stannar.

För övrigt slutade jag för länge sedan tro på allt som sägs av kommuslimer.

Anonym sa...

Åsikterna om den politiska vänstern som förs fram här är totalt infantila, ogrundade och andas tyskt 30-tal. Tänk efter lite är ni snälla.

Free Bird sa...

Johanna Malm - kanske en släkting till välkände Andreas "Dynamit" Malm från DN:s kulturredaktion? Också en "fredsälskande" medlem av ISM som betraktar terrordåden mot civila israeler som "socialt framsteg".

Erik D sa...

Klart långsökt att kalla ISM "vänsterextremistiskt". Visst finns det många vänstermänniskor bland dess aktivister, men organisationens ståndpunkter har ingenting med höger eller vänster att göra.

Är det "väster" att kräva respekt för mänskliga rättigheter för palestinier?

Är det "extremistiskt" att verka för internationell lag, och att Israels ockupation skall upphöra?

I så fall är jag också "vänsterextremist".

Gustav sa...

Erik D:

Israel är det enda land i Mellanöstern som erbjuder araber mänskliga rättigheter, varför väljer du då ut just Israel som föremål för kritik när det gäller arabers rättigheter?

Internationell lag kräver ej att Israels "ockupation" skall upphöra. Enligt gällande rätt är det Israel som har besittningsrätten till de omstridda områdena fram till dess att annan uppgörelse träffas.