lördag 3 april 2010

Norton ut, Microsoft in

Norton är duktiga på att nästla sig in i folks hem genom att följa med nya datorer "gratis". Efter en tid skall dock en ny prenumeration tecknas och då framgår det hur fruktansvärt dyra Nortons säkerhetstjänster är. Folk är lata och rädda och orkar inte klicka med musen några gånger för att avinstallera Norton utan plockar hellre upp kreditkortet och betalar någon tusenlapp för ett års prenumeration på diverse säkerhetstjänster för sin fyratusenkronorsdator.

När jag köpte dator senast medföljde mycket riktigt Nortons programvara. Jag uppdaterade den dock inte efter friperioden, men avinstallerade den inte heller. Jag har kört utan uppdaterat skydd ganska länge nu och trots en hel del besök på diverse suspekta sidor ändå aldrig infekterats av några virus.

Numera använder jag dock Microsofts gratisprogram Security Essentials och det fungerar perfekt. Jag tror att många fortfarande har fördomar mot Microsoft när det gäller säkerhet och därför aldrig skulle vilja använda antivirusprogram från Microsoft. Min erfarenhet är dock att Microsofts produkter inte alls är särskilt osäkra. Jag har surfat oskyddat i nästan ett år med Explorer i Vista och inte smittats av ett enda virus eller spionprogram. Det tycker jag är bra. Än så länge har jag också bara positiva omdömen att fälla om Microsoft Security Essentials.

4 kommentarer:

BosseWeb sa...

Jag har också bra erfarenhet av Microsoft Security Essential.
Den verkar fungerar helt OK och nu när den finns på svenska så blir den ju extra intressant, förståss.
Tidigare har det ju bara funnits Avast när det gäller gratis Antivirusprogram med svenskt gränssnitt.

Arlav sa...

Gör en körning med AVast eller DrWeb så ser du all smörja som finns på din dator men inte känner till - ännu..

Gustav sa...

Arlav:

Den enda smörja som finns på min dator är den du kan läsa här i bloggen.

BosseWeb sa...

Har du sett att du är omnämnd på Microsofts Nyhetsblog?
http://blogs.technet.com/microsoftnyheter/archive/2010/03/31/gratis-antivirus-p-svenska-efter-sommaren.aspx