lördag 27 mars 2010

Som man bäddar får man ligga...

Jag har tidigare skrivit om hur Moderaterna i Göteborg har placerat islamisten Abdirisak Waberi på valbar plats inför valet till Riksdagen i höst. Mer om det här. Abdirisak Waberis syn på kvinnan och familjelivet innebär t ex att män kan ha fyra fruar och att mannen är den starke som bestämmer i familjen. Mannen har även rätt att slå sin kvinna om hon är otrogen, men bara om han först har försökt prata med henne och slutat ha sex med henne, allt enligt liberala tidningen Göteborgs Postens ledarredaktion.

Göteborgs tingsrätt beslutade häromdagen att häkta den i Kenya födde somaliern A A M H även kallad "Mandela" på sannolika skäl misstänkt för mord på Nancy Tavsan i Hjällbo. Han satt sedan tidigare häktad för försök till grov våldtäkt på en kvinna i 30-årsåldern. "Mandela" är dessutom flera gånger tidigare dömd för misshandel och ofredande av andra kvinnor.

På olika diskussionsforum på Internet förekommer nu uppgifter om att "Mandela" är halvbror till den moderate riksdagskandidaten Abdirisak Waberi. En enkel titt på Abdirisak Waberis Facebooksida visar också mycket riktigt att han anger "Mandelas" syster, en viss fröken Sunshine, som sitt syskon. Flera personer som känner de inblandade tycks också ha bekräftat att släktskapsförhållande råder mellan den moderate riksdagskandidaten Abdirisak Waberi och den för mord och försök till grov våldtäkt häktade Kenyafödde somaliern med holländskt medborgarskap "Mandela".

"Mandela" förefaller ha vissa problem med sin kvinnosyn. Den pågående förundersökningen ger förhoppningssvis svar på vad som har gått fel i den unge mannens liv.

Inga kommentarer: