torsdag 27 juni 2024

Är Fire-folkets väg till Himmelriket gratis?

Dörren till himmelriket öppnas endast för den som är av den rena evangeliska läran, sådan som den, uti den oförändrade Augsburgiska bekännelsen, samt Uppsala mötes beslut av år 1593, antagen och förklarad är. 

Medlemskap i Svenska kyrkan torde därför vara en förutsättning för den som vill tillbringa evigheten tillsammans med Kristus på Faderns högra sida.

För folk som arbetar innebär detta att man betalar en viss andel av sin lön i kyrkoavgift. Kyrkoavgiften beräknas på de inkomster som är föremål för kommunal beskattning och varierar beroende på vilken församling man tillhör. Riksgenomsnittet ligger för 2024 på 1,04 kronor per intjänad hundralapp. Den som är medlem i Svenska kyrkan den 1 november betalar kyrkoavgift hela det följande året.

Många Fire-personer har lämnat Svenska kyrkan för att spara några tusenlappar om året och har därmed dömt sig själva till evig pina i helvetet. Gud vill dock att även Fire-folk skall vara en del av den heliga, allmänneliga kyrkan och har därför bestämt att kapitalinkomster skall undantas vid beräkning av kyrkoavgiften. Detta innebär att äkta Fire-folk, dvs sådana som inte nedlåter sig till arbete ens i begränsad omfattning, kan vara en del av kyrkan helt utan ekonomisk kostnad. Gud har bestämt att särskilda villkor skall gälla för de som är så rika att de inte behöver arbeta. Vi tackar Gud för denna gåva.


Inga kommentarer: