onsdag 19 juni 2024

Ännu ett exempel på att det kan gå dåligt när man följer profiler

Ingen ifrågasätter att Magnus Andersson, den så kallade ödlan, är en skicklig aktieinvesterare, som har byggt upp en fin förmögenhet från grunden genom bra placeringar.

Att Magnus Andersson är duktig är dock inte samma sak som att Du kommer få bra avkastning genom att du tror dig göra som han gör.

När Magnus Andersson stod på höjden av sin hybris gav han ut en bok där han lärde andra att det bästa sättet att investera är att ha en mycket koncentrerad portfölj med fantastiska bolag man kan utan och innan. Denna bok," Investera med rätt fokus: 15 råd som tar dig till nästa nivå" gavs ut i november 2021 och vid det tillfället bestod Anderssons portfölj nästan enbart av Evolution och LVMH, påpekar T Normark på X. Enligt samme T Normark var aktiekurserna i november 2021 1350 och 709, att jämföra med dagens kurser (19 juni) som är 1085 och 707. 

Den läsare som i november 2021 köpte Anderssons bok och sen bestämde sig för att inte göra sin egen analys utan istället följa mästaren har ganska troligt fått en negativ avkastning på sina investeringar. Andersson själv har dock tjänat stora pengar i både Evolution och LVMH eftersom han inte köpte sina aktier för 1350 resp 709 utan betydligt billigare. Magnus Andersson är inte att skylla för detta. Hans metod har funkat mycket väl, men du är inte Magnus Andersson.


Inga kommentarer: