tisdag 31 maj 2016

Ekonomisk ställning 31 maj 2016

Räntesparande: 350 828 kr.
Fonder: 183 267 kr.
Aktier: 655 125 kr.

Summa tillgångar: 1 189 220 kr.

Uppdateringarna är något sporadiska nuförtiden men på grund av nytt ATH fick det bli ett sådant här sammanfattande inlägg.

Tecknat/sålt Paradox

Jag tilldelades inte mer än lite drygt 100 aktier i Paradox och dessa såldes idag på introduktionsdagen till en vinst på drygt 30 procent. Så här i efterhand kan man ju beklaga att jag inte gick in mycket tyngre i teckningsprocessen för den här haussen var väl inte helt svår att förutse. Men men, en vinst är en vinst om än blygsam.

söndag 29 maj 2016

Hyperaktiva konton

Sällan har det väl varit så hög aktivitet på mina olika konton och sällan har det väl funnits så många udda fåglar där. Just nu hittar man t ex inlösenaktier från Kinnevik, teckningsrätter från Immunicum, samt betalda aktier från Cereno och Paradox som ännu inte har börjat handlas. Detta kan aldrig gå väl!

lördag 7 maj 2016

Härligt med svag börs!

Låt oss hoppas att den senaste tidens svaga börsklimat håller i sig ett bra tag till. Jag har cirka 18 500 kr i utdelningar på väg in under maj månad och tanken är att dessa skall återinvesteras i innehaven - ju lägre priser desto bättre!

Jag har även lagt en säljorder på 20 000 kr i Brummer Multi-Strategy 2xl och även dessa pengar skall användas för aktieköp - ju lägre priser desto bättre!

Att jag minskar i Brummer har två orsaker. Dels har hedgefonder haft svårt att hävda sig i de senaste årens placeringsklimat, dels vill jag öka sparportföljens långsiktiga aktieandel något.

Tillkommer gör naturligtvis även det månatliga sparandet som även det denna gång används för aktieköp - ju lägre priser desto bättre!

När man lägger samman de olika pengaflödena blir det cirka 45 000 kr som kan användas för aktieköp den kommande månaden. Förhoppningsvis åker aktiekurserna ner i källaren nu i maj.