tisdag 29 oktober 2013

Jag drunknar i reklam från finansinstitut

Idag låg fem försändelser och väntade på mig innanför dörren när jag kom hem. Två var av privat karaktär och dessa kan man väl inte säga så mycket om men där låg också 2 adresserade reklambrev från företag som vill låna ut pengar till jättehög ränta och ett brev från ett företag som vill att jag skall betala jättemycket pengar för att använda deras kort. Jag brukar få ett par erbjudanden om att låna pengar till ockerränta varje vecka och jag undrar varför. Det är framför allt det senaste året jag har utsatts för denna ockerräntareklamtsunami. Man får väl anta att skumraskföretagen, idag Marginalen och Freedom Finance, skickar ut dessa brev till alla svenskar och att jag inte på något sätt gått och blivit i stort lånebehov på sistone.

Min rekommendation är att alla som erhåller oönskad reklam från suspekta finansinstitut med trolig maffianknytning alltid skickar tillbaka returkuverten fyllda med den oönskade reklamen (och annat) för att dels ge upphov till lite extra portokostnader hos det suspekta finansinstitutet samt eventuellt även lite annat obehag beroende på vad som stoppas i kuvertet.

2 kommentarer:

Christoffers Investeringsblogg sa...

Jag blir också bombad av erbjudanden om att låna pengar till 10% ränta.

Tack för tipset. Jag har nu returnerat 2st kuvert som jag fick igår.

Denna gången var de tomma.

Fredrik sa...

Det är inte så att du haft konton hos ex Marginalen eller liknande? Jag får aldrig reklam från annat än där jag har ett aktivt sparande. Däremot har jag råkat ut för telefonförsäljare (ex fonder) ringt när exempelvis en tidning sålt mina uppgifter i ett "samarbete"... Vilket jag tycker illa om, men tror det stod i avtalet att de fick göra så så jag får väl skylla mig själv.