söndag 29 januari 2012

Africa Oil

Jag beskylls ibland för att vara lite rasistisk av mig. Alla mina aktier hör t ex hemma i Sverige (Northland Resources är i och för sig utländskt på pappret men verksamheten bedrivs ju huvudsakligen i Sverige och Finland). För att i någon mån kompensera för detta funderar jag på att slänga in några överblivna tusenlappar i Africa Oil, som måste vara det mest politiskt korrekta bolaget som handlas på Stockholmsbörsen i och med att man investerar stora pengar i länder som Etiopien och Somalia, dvs länder i extremt stort behov av utländska direktinvesteringar.

En placering i Africa Oil skulle jag betrakta ungefär som en skatteinbetalning. Pengarna försvinner i ett stort svart hål men eventuellt får jag dom tillbaka flera gånger om ifall jag blir sjuk eller om borrarna skulle stöta på olja. Om någon olja inte hittas har jag åtminstone hjälp till att pumpa in pengar i ekonomierna vid Afrikas horn, precis som att betala skatt alltså.

4 kommentarer:

Bea sa...

Oooh du e så härligt bitter!

Gustav sa...

Bitter? När jag för en gångs skull försöker göra livet lite bättre för de svarta afrikanerna får jag skit för det direkt. Otacksamt!

Anonym sa...

Är ju knappast politiskt korrekt att satsa på AOC med tanke på att dom svinar rätt bra där i länderna som dom borrar i:) Pengarna kommer inte folk i Afrika tillgodo utan går till bolaget för att söka olja:)

Gustav sa...

Anonym 14:44

Politiskt korrekta människor är sådana som stödde Hitler och Stalin.