söndag 15 januari 2012

Centerpartiet har svårt att släppa sitt antisemitiska förflutna

Jag noterar att Centerpartiet idag låter meddela att Sverige bör erkänna terror- och rövarnästet Palestina som självständig stat. Ingen som är medveten om Centerpartiets bruna historia blir förvånad. Centern och föregångaren Bondeförbundet har alltid motarbetat det judiska och varit mer eller mindre öppet antisemitiskt. Att Annie Lööf idag istället tycker det är viktigare att stryka palestruntiska judehatare i Palestina medhårs än att försöka skydda de svenska judar som på grund av förföljelser tvingas fly både från Malmö och Sverige är inte konstigt. På 1930-talet var Centerpartiet ett öppet rasistiskt parti med rashygien på partiprogrammet. Centerns företrädare pratade helt öppet om "judeproblemet" och antisemitismen var mer eller mindre en del av ideologin i Bondeförbundet. Att Centern idag ställer sig på terroristernas sida genom att vilja belöna dessa med en egen stat på israelernas bekostnad är osmakligt men samtidigt helt i linje med partiets bruna historia. I nybyggarlandet Sverige finns det plats för alla (30 miljoner enligt partiledare Lööf), utom judar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om fler länder i västvärlden skulle erkänna terroriststämplade Palestina och kanske stödja dem ekonomiskt, så kan effekten bli betydligt mer förödande krig med Israel än hittills.

Minnet är kort hos allmänheten och många är alldeles för lata för att ta reda på fakta.

Palestina har i årtionden utfört sprängdåd i Israel och dödat framför allt civilbefolkningen där.

Gazakriget 2008 -09 startades efter att Palestina (Hamas) hade skickat in 72 raketer på Israels område. Hur mycket aggression skall ett land tåla?

Upprustning med västländers hjälp i Palestina och därmed nya angrepp på Israel kommer att mötas av en skyhögt överlägsen Israelisk militärmakt. Då blir dödstalen betydligt fler än de 1400 som dödades 2009.

Anonym sa...

Där förlorade du mig som prenumerant. Hoppas många andra slutar läsa dig efter ett sådant djupt oempatiskt inlägg!

Gustav sa...

Anonym 17:42:

Du lurar ingen. Jag har skrivit den här typen av inlägg så länge bloggen har existerat. Det här är en proisraelisk och antimuslimsk blogg.

Arlav sa...

+1 på den rubriken Gustav.
Tyvärr är det en smitta som drabbar alltfler i det numera allt historielösare Sverige.
Jag var 1:a ggn i ett kommunistland 1955, inkl Berlin (båda sidor och såg skillnaden), besökte KZ-lägren och dess många massgravar med flera tusen döda..
Min åsikter om dessa ar-b-r-vslickande människor ( alla partier) som anser sig vara mera "empatiska och finare" än vi andra får mig att vilja %&/(..

Anonym sa...

Det går ju att vräka ur sig vilka dumheter som helst... Om man verkligen vill ha fred är detta ett utmärkt läge... Aldrig har Israel haft en bättre motpart att smatala med än Abu Mazen... Kanske behövs ett erkännande av Palestisna för att på sikt få Israel tillbaka till förhandlingsbordet