söndag 19 maj 2024

Balders vice vd Sharam Rahi

 "Balders vice vd miljonsäljer aktier" har det stått i affärspressen flera gånger i år. Få personer kan nog på rak arm namnge vem som är vice vd på Balder. Att Erik Selin är vd och grundare känner fler till. Men faktum är att vice vd Sharam Rahis bakgrund är minst lika intressant som Selins.

Sharam Rahi föddes i Teheran 1973. Han kom till Sverige som 14-åring 1987. Hans högsta formella utbildning är grundskola. Hans första jobb var på kafé och i butik. Efter en del kringflyttande i Sverige hamnade familjen så småningom i Göteborg, där Rahi började jobba som affärsmäklare och på så sätt för första gången kom i kontakt med fastighetsbranschen. Han jobbade som mäklare i ett par år innan han sadlade om och köpte ett kafé på Vasagatan 42, i en fastighet som ägdes av Erik Selin.

Till Sharam Rahis stora lycka hade Erik Selin sitt kontor i fastigheten och de båda kom därför att träffas på nästan daglig basis. Sharam och Erik lärde genom åren känna varandra allt bättre och till slut berättade Sharam för Erik att han gärna skulle jobba med fastigheter.

När Erik Selin en tid senare köpte ett bostadsbestånd med 728 lägenheter erbjöd han Rahi att sköta förvaltningen. Rahi tackade ja på ett villkor, han sade att han inte kunde ha en chef som chefade över honom. Selin accepterade men hade ett eget villkor, om det inte funkade skulle de inte skiljas som ovänner.

Parallellt med att fastighetskarriären tog fart jobbade Sharam Rahi med stand up och han skulle dessutom spela in ett tv-program för SVT. För att få tiden att räcka till tog han beslutet att sluta med komiken men tv-programmet spelades in och ett smakprov kan ses på Youtube här.

Fastighets AB Balder grundades 2005. Arbetsfördelningen mellan Erik och Sharam har varit tydlig. Erik sköter allt som har med ekonomi, finansiering och transaktioner att göra, Sharam tar hand om resten. Erik Selin har genom Balder blivit en av Sveriges rikaste män men även Sharam Rahi har kunnat bygga upp en mycket stor förmögenhet. Han kan tacka sin lyckliga stjärna att han köpte sitt kafé i en fastighet ägd av Erik Selin!





Inga kommentarer: