söndag 25 februari 2018

Betala med kreditkortet och använd prisgarantin vid sänkt pris inom 90 dagar

En finess med många kreditkort är att det medföljer en prisgaranti vid gjorda köp. Prisgarantin innebär att du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar motsvarande vara till ett lägre ordinarie pris.

För Swedbank Mastercard gäller:

Både den vara du köpt och den vara du hittar till ett lägre pris måste vara köpt och säljas i en affär i Sverige eller av ett svenskregistrerat företag på internet. Den produkt som köpts och ska jämföras, ska jämföras med en produkt som kan köpas på samma sätt. Exempelvis kan affär inte jämföras med internet eller postorder.

Kreditkortets prisgaranti är mycket mer omfattande än den som gäller hos t ex Elgiganten i och med att den gäller i 90 dagar istället för 30 dagar.

Jag köper numera alltid dyra elektronikvaror som datorer och mobiltelefoner med kreditkort istället för debetkort. Det går nämligen nästan alltid att hitta motsvarande vara till ett lägre pris i någon butik på Internet inom 90 dagar. Prisutvecklingen scannar man lätt av genom tjänster som Prisjakt.

Min erfarenhet av att använda köpförsäkringen är god och jag tycker det går riktigt smidigt att bifoga bevis i form av skärmdumpar från Prisjakt och aktuell prissänkande butik, skärmdump på kvitto samt skärmdump på betalning från Internetbanken.

Det bästa spartipset är så klart att inte köpa några dyra varor överhuvudtaget men om man nu har gjort det och sedan ser priset på mobiltelefonen sänkas med 1500 kr efter ett par månader är det trevligt att kunna få tillbaka mellanskillnaden.

Inga kommentarer: