fredag 26 september 2014

Bokmässan 2014

I år har jag inte skrivit några böcker och jag fick därför besöka bokmässan som en helt vanlig människa.

Vi tar det bästa först. Supersöta Johanna Westman berättade om sin nya kokbok för barn och lagade sedan saker som barn och kanske även en och annan vuxen fick smaka på. Varför går det inte att anordna en matlagningskurs även i Göteborg, Johanna!?

Även i år var det en lång kö till Fredrik Backmans under hela dagen pågående boksignering. Det var bara kvinnor som köade och Fredrik Backman är inte ens snygg. Jag fattar ingenting.

Lars Wilderäng, för dagen iförd ironisk svart polotröja, framstod som relativt normal och lyckades nästan helt dölja sina extremistiska åsikter. Förlagsdirektören hade alldeles uppenbart försett honom med munkavle.

Till lunch åt jag en fajita och jag vet ännu inte om jag tyckte om den.

Nationalnyckeln syntes inte till i år eftersom dess bokutgivning är nedlagd. Det idiotbeslutet kan vi tacka Fredrik Reinfeldt för.

Böcker då? Nä, jag lämnade ryggsäcken hemma i år och ville inte gå omkring med en massa påsar i händerna. Jag upptäckte dock att Margaret Atwood tydligen har kommit med en ny bok som heter MaddAddam och är del tre i dystopitrilogin som inleddes med Oryx och Crake. Kul! Den måste jag läsa vid tillfälle.

Inga kommentarer: