onsdag 27 juli 2011

Coop: "Diktatur Ja tack!"

Coop har tydligen stoppat alla inköp av Soda Stream sedan det framkommit uppgifter om att det kan vara fria judiska och arabiska arbetare i Judéen/Samarien någonstans som tillverkar produkten. Detta är enligt Coops ledning helt oacceptabelt. Coop säger sig ha fått garantier från tillverkaren om att all produktion sker i kommunistiska Folkrepubliken Kina men stoppar nu inköpen av Soda Stream fram till dess att en oberoende granskning har slagit fast att de kolsyramaskiner Coop säljer verkligen tillverkas i den kommunistiska diktaturen Kina, känd för sina avrättningar, interneringsläger och brott mot de mänskliga rättigheterna snarare än i Israelkontrollerade områden.

Av ekonomiska skäl handlar jag aldrig på Coop eftersom Coop är den i särklass dyraste kedjan i landet (därtill den med sämst service) men vi kan kanske numera även säga att jag av politiska skäl aldrig handlar på Coop.

1 kommentar:

Anonym sa...

De agerar väl bara i enlighet med dem flesta större dags- och kvällstidningar – en förment "godhet" som stinker. Instämmer det är bara att gå till en annan affär, att rösta med fötterna.

KDis