lördag 23 juli 2011

Bloggaren Cornucopia: "Norge legitimt mål"

När katastrofer inträffar är det relativt vanligt att människor visar vad de verkligen går för. En av Sveriges största bloggare, Cornucopia, var tidigt ute och menade igår att Norge var ett "legitimt mål" för terrorhandlingar. Han menade vidare att det inträffade var en "krigshandling mot den norska hemmafronten". I sitt förvirrade tillstånd fortsätter han sedan med att blanda in invandringspolitik(!): "För övrigt så ser man här att Norges hårdare invandringspolitik relativt Sverige inte alls skyddat landet mot sådana här angrepp." Att Norge tillsammans med Sverige har kanske världens mest liberala invandringspoltik hör naturligtvis inte till saken men vill man politisera fruktansvärda händelser likt Cornucopia gör drar man sig inte för några argument.

Under större delen av fredagen trodde Cornucopia i likhet med många andra fortfarande att det var islamister som låg bakom terrorattentaten och faktum är att ett flertal muslimska organisationer också under gårdagen tog på sig skulden för det inträffade och, får man förmoda, menade att det som hänt var rätt och riktigt. Cornucopia valde dock att inte fördöma de organisationer som tagit på sig skulden för det inträffade utan lade istället skulden på Norge, som ju var ett "legitimt mål".

När det nu verkar stå klart att det är en ensam galen nazist som ligger bakom massmorden byter Cornucopia inriktning. Cornucopia menar nu att det är Sverigedemokraterna(!) som är ansvariga för det inträffade. Cornucopia menar nu att eftersom en norrman begick ett massmord i Norge skall Sverigedemokrater och islamkritiker i Sverige inte längre bemötas med respekt utan tvärtom förföljas på grund av sina åsikter.

Igår ansåg Cornucopia att det var islamister som låg bakom terrorattentatet och ansvaret var därmed Norges som ju var ett legitimt mål. Idag anser Cornucopia att det är en ensam norrman som ligger bakom attentaten och att ansvaret därmed vilar på islamkritiker och sverigedemokrater.

I kriser prövas människor och det är uppenbart att Cornucopia nu visar sitt rätta jag. En gång i tiden fanns det för övrigt en debattör på ett Internetforum som talade om "minerade kulvertar", "Horderna från Angered" och vikten av att skydda sig mot dessa. Debattören var extremt vapenfixerad. Det är inte den nu aktuelle massmördaren från Norge jag  beskriver.

8 kommentarer:

Jag vet sa...

Cornu, som normalt är mycket kunnig, även om jag långtifrån alltid är enig med honom, verkar helt ha spårat ut här.
Allt pekar på att det är en ensanm galning som ligger bakom det förfärliga.
Att beskylla SD för det är lika korkat som att beskylla alla blonda. Eller pistolklubbar (han lär vara medlem av en).

Anonym sa...

cornucoppias blogg är ett stort skämt. Han är okunnig och populistisk.

Björn Söder sa...

Cornu var tydlig med att skriva OM (ponera) det var så att det var te.x Gaddafis män som bombat norska regeringens byggnader så var det enligt krigets lagar legitimt. Cornu inleder även med att skriva "men vid en första anblick" han skrev ett inlägg utifrån den fakta som vid tidpunkten framkommit, vad är felet?

Cornucopia? sa...

Felet ligger väl snarare i att en del tagit åt sig, personligen.

Gustav sa...

Cornucopia:

Felet är att du gång på gång visar att du sätter din egen personliga vinning, i form av vägen till officiellt erkännande som samhälllsdebattör, framför omtanken om Sverige och det svenska folket. Du väljer medvetet att sparka på en stor grupp svenskar vars uppfattning om massinvandring och islam du delar, enbart för att stärka dina chanser till karriär i PK-media.

Gustav sa...

Jag noterade precis att både massmördaren och Cornucopia använder sig av beteckningen EUSSR i sina respektive manifest. Innebär detta att Cornucopia delar massmördarens ideologi? När man ser efter finns många fler likheter. Fixeringen vid vapen. En historia som radikal internetdebattör. Avståndstagande från samhället.

Anonym sa...

Det är möljigt att cornu har en poäng med att sd-människorna blir sura och drar från hans blogg, vilket han naturligtvis inte behöver beklaga. Jag själv är medlem i KD men blev ordentligt bestört över hans känslokalla text om att Oslo var ett legitimt mål och att det inte var en terrorhandling, detta trots att ingen varning hade givits innan om ett förestående angrepp, tänk V-bomberna över London som kom i så snabbt i atmosfären att inget flyglarm hann ljuda. Jag gjorde en kommentar om detta men svaret uteblev (naturligtvis). Efter detta har jag beslutat mig för att inte besöka hans blogg mer, inte heller kan jag rekommendera denna till bekanta, likaså så får jag nog stå över inköpet av hans bok, om jag inte hittar den på Myrorna förstås :) eftersom de pengarna förhoppningsvis används till klokskap.


KDis

Gustav sa...

Anonym:

Cornu är fruktansvärt lättretad. Han brusar upp så fort han får minsta mothugg och kommer med de mest bisarra anklagelser. Tycker man inte som honom är man sjuk i huvudet.

Den största kritiken mot honom är dock inte hans humör eller hans narcissistiska personlighetstyp. Nej, det värsta är att han är oerhört okunnig inom flertalet ämnesområden han skriver om i bloggen. Att han är en politisk idiot vet ju alla redan, det behöver vi inte gå närmare in på. Det blir katastrof så fort han berör ämnet politik. Värre är att han han även är en ekonomisk idiot. Han har noll kunskaper i redovisning och visar gång på gång att han inte ens har grundläggande kunskaper i ämnet, t ex när han skriver om banker och deras exponering mot bostadsmarknaden i Sverige. Det blir minst sagt problematiskt när en självutnämnd ekonomisk expert inte ens har grundläggande kunskaper om ekonomi.