onsdag 27 juli 2011

Bra Avanza

Jag gillar att Avanza nu har tagit in externa partners på sparkontofronten  och erbjuder sina kunder att öppna konto hos dessa från sin Avanzadepå. Jag har aldrig tidigare ansett det vara mödan värt att vända mig till diverse sparinstitut för att få någon extra procentenhet i ränta på sparpengarna men nu när Avanza gör det så lätt för mig har jag gjort slag i saken och faktiskt öppnat upp ett sparkonto hos en av Avanzas partners. Högsta obundna räntan är 2,75 procent, jämfört med Avanzas sparkonto där räntan ligger på 1,85 procent.

Jag är medveten om att det finns sparinstitut som erbjuder en obunden ränta på drygt 3 procent men då krävs det lite besvär med att föra över pengar, överföringstider m m. Hos Avanza förs pengarna över omedelbart även om det är hos en partner man placerar pengarna.

Större delen av räntesparandet har jag dock fortfarande hos Swedbank på deras Framtidskonto där räntan för närvarande är 2,25 procent.

8 kommentarer:

SuidAkrA sa...

Hej Gustav!

Din blogg ispirerade mig att börja skriva min egen idag. Kan du tipsa om fler intressanta ekonomibloggare att följa?

Mvh
SuidAkrA

Gustav sa...

Suidakra:

Det finns inga ekonomibloggar som är värda att följa om man är ute efter aktietips, portföljhantering och liknande. Alla ekonomibloggare är tämligen värdelösa ur den aspekten och en hel del är rena kontraindikatorer. Följ absolut inte några råd som kommer från ekonomibloggare!

Om man bortser från den ekonomiska nyttan finns det en del läsvärda ekonomibloggare, t ex kontraindikatorn Finanskvinnan samt narcissisten och besserwissern Cornucopia.

Länka gärna din blogg i en kommentar så kanske jag lägger till den i min ekonomibloggslista.

SuidAkrA sa...

Tack Gustav, nej jag tycker mest det är trevligt att läsa vad andra med sma intresse skriver och vad de har för tankar och idéer.

Dessutom är det ju kul att tävla lite med avkastningsprocenten och se vilka strategier som lönar sig över tid.

Tack för bloggtipsen. Min nystartade blogg har adressen pengarochheavymetal@blogspot.com och kommer förutom uppdateringar om spararande komma med en hel del trevliga slöstips samt länkar till bra musik :)

Trevlig helg!

bottom reached? sa...

Hej,

Nyttig blogg :)

Vill passa på att göra dig uppmärksam över en samlingsplats för aktieintresserade

Bottomreached.se är en ung community för aktieinstresserade småsparare runt om i Sverige. Sidan hjälper aktiesparare att hitta de bästa investeringarna genom crowdsourcing och teknisk analys.

Grundtanken med bottomreached.se är att sidans användare delar med sig av sina aktietips och aktieportföljer på ett spännande sätt och drar nytta av den samlade kunskap många akieintresserade medlemmar erbjuder.

På sidan kan användaren bland annat:
- Skapa aktietips som utvärderas mot framtida aktiekurs
- Skapa en fiktiv aktieportfölj vars utveckling uppdateras automatiskt tillsammans med börsutvecklingen
- Prata aktier i forum
- Ta del av andra användares aktietips och aktieportfölj
- Använda verktyg för teknisk analys
- Se aktie-rekommendationer baserade på användarnas aktietips och aktieportföljer.

Bottomreached.se startades i mars 2010 och har idag över 1 100 aktiva användare.
Idag tror användarna på en stark uppgående trend på aktiemarknaden trots den senaste tidens turbulens. Aktierna som användarna har starkt förtroende för är Volvo och H&M, medan Hufvudstaden förutspås få en nedgång.

Vi söker kontinuerligt samarbete med aktiebloggare, tidningar, finansiella institutioner och andra intressenter i syfte att främja communityns slutgiltiga mål; att hjälpa aktiesparare att hitta de bästa investeringarna.

Välkommen till http://www.bottomreached.se

info@bottomreached.se

Classier Corn sa...

Bra initiativ av Avanza!

Anonym sa...

Du har inte direkt bloggat ihjäl dig på sista tiden.

Bea sa...

Tycker inte om att du har försvunnit! Har du verkligen så himla mycket annat att syssla med..? ;P

Gustav sa...

Jag har fullt upp med att spela Wordfeud m m. Det gäller att prioritera här i livet.