tisdag 28 februari 2017

Sparräntorna på väg upp!

Det tycks mig som om sparräntorna lite försiktigt är på väg uppåt igen. Hos Avanza höjer Nordax till 0,5 procent på torsdag och för någon vecka sedan höjde även Santander lite grand. Collector, som tidigare haft den högsta räntan hos Avanza får se till att höja nu för annars blir det till att flytta all likviditet till Nordax nu på torsdag. Höjningen motsvarar två hundralappar per hundratusen och år  jämfört med Collector.

lördag 18 februari 2017

Nordnet - uselt bortom beskrivning

Jag startade nyligen en depå hos Nordnet för att kunna användas i de fall nyemissioner bara kan ske " 1 per personnummer" hos respektive bank. Att Nordnet inte kunde jämföras med Avanza vad gäller användarvänlighet, hemsida etc visste jag sedan tidigare då jag diskuterat saken med Nordnetkunder, men att Nordnet skulle vara så här genomusla kunde jag faktiskt inte tänka mig. Att använda Nordnets hemsida är så påfrestande för tålamodet, alldeles oavsett vad det är man vill göra, att jag nu helt enkelt avvecklar hela depån. Jag vill inte stödja en sådan genomusel produkt. Håll er borta!

Fox News granskar svensk migrationspolitik

onsdag 15 februari 2017

Om någon undrar varför araberna får stryk hela tiden...


Jag bara måste dela denna underbara bild på en grupp israeliska officersaspiranter i IDF. Tänk vilken fasa det måste vara för de arabiska fienderna att riskera livet i strid mot ett gäng sådana här sötnosar. Då stängs porten till paradiset tämligen omgående för det krävs ju en man för att skicka en muselman till himlen. Jag får nog ta och flytta till Israel. 

söndag 12 februari 2017

Kinnevik, Industrivärden och Sampo

Sampo meddelade i veckan att utdelningen höjs till starka 2,3 EUR per aktie. Kinnevik och Industrivärden höjer båda utdelningen med 25 öre, till 8 resp 5,25 kr per aktie. Detta innebär att samtliga utdelande bolag i portföljen så här långt har höjt sina aktieägarbidrag för 2016. Återstår att rapportera är lågutdelande Lundbergföretagen samt senare under året, före detta högutdelande Svolder.

lördag 11 februari 2017

"Tvättäkta miljonär"!?

För att vara en "tvättäkta" miljonär skall man tydligen spara minst en miljon på bankkonto. Då är jag hellre en falsk miljonär för på bankkonto får man ingen avkastning.
torsdag 2 februari 2017

Swedbanks utdelning

Swedbank delar ut 13,20 kr per aktie och det innebär totalt 9781 kr till mig. Det handlar om en rejäl utdelningshöjning men en del av denna beror på engångsvinst så till nästa år lär utdelningen bli något lägre igen.

Utdelningsläget så här långt:

Investor: 6996 kr.
Swedbank: 9781 kr.
Totalt: 16777 kr.


onsdag 1 februari 2017

Några Google finance-funktioner att använda i Google kalkylark

Jag skriver ner dom i ett inlägg så kanske jag hittar dom nästa gång.

Använd Google Finance tickers, t ex 

STO:SWED-A för Swedbank A.

Aktuell kurs=GOOGLEFINANCE("STO:SWED-A")

P/e: =GOOGLEFINANCE("STO:SWED-A";"PE")

EPS: =GOOGLEFINANCE("STO:SWED-A";"eps")

Kurs i kronor om handlas i dollar:

=GOOGLEFINANCE("NYSEARCA:URA")*GOOGLEFINANCE("CURRENCY:USDSEK")