lördag 11 februari 2017

"Tvättäkta miljonär"!?

För att vara en "tvättäkta" miljonär skall man tydligen spara minst en miljon på bankkonto. Då är jag hellre en falsk miljonär för på bankkonto får man ingen avkastning.
4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja och när börskraschen kommer (brukar komma vart 8-10 år) så blir man rejält mycket fattigare (men man kan naturligtvis fortfarande vara miljonär om man har likvida tillgångar t.ex på bankkonto).
Börsen är naturligtvis bra men.....man får inte glömma att kapital på börsen (och även kapital bundet i en fastighet) inte är detsamma som att ha likvida tillgångar.

Gustav sa...

Nej Anonym, när börskraschen kommer blir man långsiktigt betydligt mycket rikare eftersom man naturligtvis passar på att köpa aktier billigt. Vad en aktie har för kurs idag eller imorgon struntar jag i, jag vet att på riktigt lång sikt kommer avkastningen att bli sensationellt bra jämfört med att ha pengarna på banken.

Anonym sa...

Ja Gustav,men det handlar naturligtvis om hur gammal man är och när man ev vill utnyttja sitt kapital men javisst .......jag håller med dig så tillvida att om man ser sitt aktiesparande som något man för vidare generation efter generation så har du rätt.Detta handlar ju om strategin "köp och behåll och sälj aldrig".
Denna strategi håller jag helt med om och förordar själv.
Men dom flesta bland kommentatorerna på dessa bloggar tror jag inte har denna syn utan tror att dom kan pricka in tidpunkten för toppen när man ska sälja.
Jag önskar dig lycka till när du säljer "på lång sikt" !

Gustav sa...

Den avkastning en aktieägare på lång sikt kan förvänta sig är samma avkastning som bolaget i fråga avkastar på eget kapital, åtminstone enligt Charlie Munger. Börsens kortsiktiga rörelser påverkar inte detta.