lördag 14 september 2013

På begäran: Spartips

Jag får hela tiden påstötningar om att publicera vettiga spartips här på bloggen och svarar alltid att sånt har jag inte tid med. Idag är det dock den 14 september och för att fira denna högtidsdag levererar jag ett klockrent gratis spartips till alla läsare.

Efter att 50-öringen avskaffades gäller vid kontanta betalningar att 1-49 öre avrundas ner till närmaste krona och 50-99 öre avrundas upp till närmaste krona. Vid betalning med kort betalar man dock alltid det exakta beloppet. Här finns det således pengar att tjäna! Varje gång summan att betala slutar på SEK X,1-49 skall man betala kontant och sparar därmed 1-49 öre. Varje gång summan att betala slutar på SEK X 50-99 skall man betala med kort för att slippa avrundning uppåt.

Sannolikt är det så att ungefär vartannat köp kommer att resultera i intervallet 1-49 öre. Om vi antar ett köp per dag och att den genomsnittliga avrundningen nedåt ligger på 25 öre sparar man således varje år 365x0,5x0,25= 45,63 kr på att omväxlande betala med kontanter och kort beroende på slutsumman. Detta är gratis pengar som det inte finns någon anledning att skänka bort till butikerna!

Ett mer extremt spartips som dock tar en del tid i anspråk är att köpa sin potatis en och en och hoppas på att summan att betala rundas av ned till 0 kronor varje gång.

5 kommentarer:

Christoffer sa...

Smart!

Anonym sa...

Hahaaaa...

Bra potatistips!

Mvh - Niklas

Anonym sa...

Nu använder ju jag OKQ8 kort som ger 1% tillbaka på alla köp, så för köp över 25 kr tjänar jag att alltid betala med kort, oavsett avrundning. Enklare.

Gustav sa...

Mama:

Några gratis potatisar får du dock aldrig med ditt kort. :)

minna sa...

Hahahha så jag är inte ensam om att ha dessa sjuka tankar!! =)
Det har blivit en sport för mig det här=)