torsdag 1 augusti 2024

Ekonomisk ställning 31 juli 2024

Aktier: 3 005 896 kr

Aktiefonder: 1 729 549 kr

Räntesparande: 572 237 kr

Summa tillgångar : 5 307 682 kr.

Min tredje månad som frivilligt arbetslös avslutades med ett nytt ATH. Det är en fantastisk känsla att samtidigt som jag brutit mig loss från arbetets förtryck och bojor, kunna se att verktyget för denna frihetskamp stadigt tickar på uppåt, ja rentav reser sig som en enorm fallos i ansiktet på alla feta chefer och imbecilla arbetskamrater. Fuck You-kapital, kallas det, men det handlar om något djupare än att kunna be en chef att inte blöda ner toaletten när han pressar sina gigantiska hemorrojdinfesterade skinkor mot den stackars lilla toalettstolen, som inte är konstruerad för att bära sådana vikter. Nej, det handlar om att kapitalet ger innehavaren möjlighet att göra något större av sitt liv än att varje morgon sätta sig i bilen och köra slalom mellan byggroparna i Göteborg för att ta sig till en arbetsplats där det inte utförs något arbete av sådan vikt att det skulle märkas om det helt sonika inte längre utfördes. 

När jag inte arbetade under juli kunde jag istället läsa 17 böcker, åka fraktfartyg till USA bara för att sen ta första flyget tillbaka, tacka nej till umgänge med en kvinna och några dagar senare ja till umgänge med en annan kvinna, för att sen vid närmare eftertanke ångra mig och istället ta cykeln hem för att lägga mig tidigt. Börsen taktade på uppåt men mitt leverne bekostades fortfarande av den före detta arbetsgivaren. Min irrationella tanke att för inbillad extra trygghets skull öka portföljens utdelningskapacitet till 100 000 per år medförde vissa smärre omdispositioner och jag ligger nu på knappt 96 000 kr men med förhoppning att nå 100 000 kr inom några månader. Vi ses!

2 kommentarer:

FIRE 2025 sa...

Låter som en härlig sommar.

Går du på a-kassa eller har du fått form av avgångsvederlag från din fd arbetsgivare?

Gustav sa...

@FIRE 2025
Oj, sammanfattningarna brukar ändå aldrig läsas av någon så glöm vad du läst. ;)
Jag går på avgångsvederlag. Jag har inga moraliska betänkligheter mot att därefter gå på a-kassa men vi får se hur det blir.