måndag 26 augusti 2024

Plus fonder lanserar billig global indexfond utan ESG 2025?

Plus fonder är ett svenskt fondbolag med rimligt prissatta indexfonder för den svenska marknaden. I nuläget erbjuds 6 indexfonder; Allabolag Sverige, Småbolag Sverige, Mikrobolag Sverige, Fastigheter Sverige, Teknologi Sverige och Hälsovård Sverige.

Jag äger Allabolag, Småbolag och Mikrobolag som ett sätt att få en billig och bred exponering mot svensk aktiemarknad utan att samtidigt behöva riskera att fondförvaltare godtyckligt utesluter bolag som Swedish Match eller SAAB.

Plus fonder skriver idag på Twitter att bolaget har ambitionen att lansera åtminstone en ny fond under 2025. Kan vi hoppas på att Plus blir det första aktören som erbjuder en billig global indexfond som inte försämrar avkastningen genom att välja bort företag av godtyckliga ESG-skäl?

Om du vill att Plus fonder skall starta en ny indexfond med annan inriktning än ovan nämnda kan du berätta för fondbolaget vilken fond du är intresserad av här.

Om Plus skulle bestämma sig för att lansera en Global indexfond utan ESG, med en avgift på max 0,2 procent, och som investerar i minst 1500 aktier, där även tillväxtmarknader ingår, ställer jag mig först i kön att investera.

Inga kommentarer: