onsdag 9 oktober 2024

Lennart Göthe pitchar nytt MLM-koncept (pyramidspel)

Lennart Göthe har i Facebook-gruppen Ett rikare liv pitchat en idé utan att delge några som helst detaljer. Han uppmanar medlemmarna att kontakta honom för att få mer information. Det enda han berättar för alla är att det kostar 5500 kr. 

Med tanke på att Lennart Göthes senaste stora projekt är Better Globe, finns skäl att misstänka att även detta osynliga "lita på mig"-projekt handlar om ett MLM-upplägg (pyramidspel).

Och ja, det handlar om MLM även denna gång. Enligt Lennart Göthe skall det handla om ny global spelare inom resebokningar. Medlemskap skall ge tillgång till något slags förmåner. Vi som tidigare studerat MLM-upplägg vet dock att de enda förmåner medlemskap i MLM-upplägg ger är tillgång till en andel av de pengar personer som befinner sig under dig i pyramiden betalar in.

De länkar Lennart Göthe skickar ut för registrering leder till sidan Seacretdirect[.]com. På sidan verkar man kunna handla diverse skönhetsprodukter. Man registrerar sig på sidan via Lennart Göthes eget bolag Greenbee (vilket han även använde i Better Globe-lurendrejeriet). Det finns även något som heter VIÁGO, vilket jag antar kanske mer hänger samman med just reseklubbsidén. 

Hela upplägget med Seacretdirect och Viago, medlemsavgifter och MLM förefaller vara byggt för att maximera komplexiteten och göra det svårare för folk att förstå vad de köper sig in i. Men det är ju heller inte nödvändigt att förstå, menar Lennart Göthe. Det räcker att lita på honom och vara beredd att förlora 5500 kr (458 euro). Lennart Göthe tar dock noll risk i sammanhanget eftersom han får en garanterad andel av dessa 458 euro.

Inga kommentarer: