fredag 27 september 2024

Ramlösa Shipping AB

Ramlösa Shipping AB är på väg till börsen. Jag brukar kasta en snabb blick på alla bolag som är på väg att notera sig för att avgöra om det är värt att fördjupa granskningen och i slutändan kanske rentav teckna sig för lite aktier.

I fallet Ramlösa Shipping AB är det väldigt enkelt att omedelbart komma till slutsatsen att jag inte under några omständigheter vill förknippas med bolaget.

Flera av personerna bakom Ramlösa Shipping AB ligger också bakom Kapitalgruppen, som i domstol stämt Småspararguiden. Småspararguiden har granskat Kapitalgruppen och avrått sparare från att anlita Kapitalgruppen. Kapitalgruppen bestämde sig för att straffa Småspararguiden och stämde Småspararguiden på miljonbelopp. 

Vanlig hederlighet är ett grundkriterium för att jag skall vilja investera i ett bolag. Kapitalgruppens stämning av Småspararguiden är så vidrig att personerna bakom Kapitalgruppen för all framtid har diskvalificerat sig för att tas på allvar. Nu vill samma personer som ligger bakom stämningen av Småspararguiden, vars verksamhet i grunden bygger på att informera och skydda småsparare, att småspararna skall skicka över sina pengar till Ramlösa Shipping. Nej tack, jag vill inte ha något med er att göra!



Inga kommentarer: