måndag 16 september 2024

Varför Sodastream Quick Connect-patronen ofta är ett dåligt val

När min gamla Sodastream gick sönder gjorde jag misstaget att köpa en ny med Quick-Connectkontakt. Det är förvisso något enklare att koppla in sin kolsyrepatron med det nya systemet men att få tag på en Quick Connect-refillpatron har visat sig både svårare och dyrare.

Sodastreams nya Quick Connect-patron är tänkt att förenkla byten, men det finns flera skäl till varför den kan vara ett dåligt val. De främsta problemen är begränsad tillgänglighet och högre pris jämfört med den klassiska patronen.

1. Begränsad tillgänglighet för byten

Ett stort problem med Quick Connect-patronen är att den inte accepteras överallt. Rusta, till exempel, erbjuder den äldre skruvpatronen till ett lägre pris men saluför inte ens Quick Connect. 

2. Högre pris och färre rabatter

Förutom begränsad tillgänglighet är Quick Connect-patronen ofta dyrare. Vissa butiker, som Kjell & Company, erbjuder medlemsrabatt på den klassiska patronen men tillämpar inte samma rabatt på Quick Connect. Det gör att den redan högre prislappen blir ännu mindre förmånlig för kunder som använder sin Sodastream regelbundet.


Slutsats: Är Quick Connect värt det?

Med tanke på den begränsade tillgängligheten och de högre kostnaderna, inklusive att butiker som Rusta inte ens säljer Quick Connect och att rabatter uteblir hos andra, är det sällan ett bra val att uppgradera. För de flesta användare är den klassiska patronen ett enklare och mer ekonomiskt alternativ.

Inga kommentarer: