torsdag 20 juni 2024

Jag fick rätt som kallade Cinclus värdering ett stort jävla skämt

Idag är det många som får bita i kudden efter att ha köpt aktier i Cinclus Pharmas IPO utan att veta något om aktien. Kanske har de följt någon profil, kanske har de trott att alla IPOs är gratispengar, men oavsett anledning blir det kuddbitning som resultat.

Att förlora pengar i just den här IPOn var dock väldigt onödigt. Dagens industri avrådde. AFV gav en väldigt svag rekommendation som egentligen var en avrådan. Bråse tyckte att Cinclus var lika angenäm som en sur uppstötning. Jag kallade värderingen ett stort skämt. 

I skrivande stund är Cinclus aktie ner 13,7 procent och det tråkiga med det är inte att folk förlorar pengar utan att en sådan negativ utveckling riskerar att försvåra för andra, bättre, bolag att hitta in på börsen. De rådgivare och investmentbanker som hjälpte Cinclus in på börsen och fick bra betalt för det gjorde kanske inte en sån bra affär trots allt. Miljonerna de fick för att lotsa skräp in på börsen riskerar de att indirekt förlora igen på att det kan dröja innan de får chansen att hjälpa bättre bolag.

Inga kommentarer: