Man ser dig ofta försvara troende och kyrkan. Tror du själv på Gud?, undrar pseudonymen FK.
Nej, jag tror inte på Gud. Jag känner dock ibland att det är nödvändigt att försvara religion, och då främst kristendomen, mot orättfärdig kritik. Kristendomen är det som håller samman och gör Västerlandet till en överlägsen civilisation. Margaret Thatcher utryckte det så här:
"Kristendomen är detsamma som Europa, kristendomen med sitt erkännande av människans unika andliga natur och egenskaper. På den idén baserar vi än i dag vår tro på mänsklig frihet och mänskliga rättigheter.”
Europa är inte kommunism, Europa är inte nazism, Europa är inte islam. Europa är inte, har aldrig varit och kommer förhoppningsvis aldrig att bli detta. Europa är kristendom med allt vad det för med sig i form av upplysning och respekt för människovärdet.
Har du några karriärdrömmar? frågar Putte.
Nej Putte (vilken löjlig pseudonym förresten), jag har inga karriärdrömmar. Ibland när jag läser andra ekonomibloggar känner jag mig lite utanför. Den ena högpresterande individen efter den andra trumfar över varandra om sina karriärmål. Jag har inga sådana mål. Jag har ett oglamoröst, och inte särskilt krävande, jobb som arbetsledare och detta är jag tillfreds med. Jag är en trygghetsmänniska och kommer förmodligen inte byta jobb förrän mitt företag går i konkurs, och den risken är dessvärre i nuläget inte obefintlig. Visst har jag målsättningar, målsättningar för livet och min individuella utveckling. Några yrkesmässiga målsättningar har jag dock inte. Åtminstone inte i nuläget.
Hur har det pågående börsraset påverkat dig?
/FK
Jag har tvingats ompröva min placeringsstrategi. Tidigare hade jag ingen annan strategi än att sitta still i båten och hoppas på en god långsiktig avkastning. Jag har dock allt mer kommit att inse att detta inte är någon bra strategi. Jag kommer i framtiden att försöka vara mer aktiv när det gäller att öka respektive minska aktieandelen i sparportföljen. Om börsen har gått mycket bra i 5 år kan det t ex vara läge att minska aktieandelen eftersom historien tycks visa att stora uppgångar på aktiemarknaden följs av stora nedgångar. Jag planerar även att i större utsträckning börja använda mig av stopplossar (jag tror man kan försvenska ordet så) för att undvika de riktiga surdegarna. Jag har mycket att lära och den här börsnedgången har varit en dyrbar läxa. Jag har i och för sig kanske klarat mig något bättre procentuellt än många andra eftersom jag genom hela nedgången haft en relativt stor andel räntesparande i portföljen men
det är ingen tröst.
Malin, som även figurerade i den förra frågestunden, återkommer nu och undrar om jag har några favoritböcker?
Hej igen Malin! Jag läser ganska brett och är till min läggning inte en person som skaffar mig favoritböcker, favoritfilmer eller favoritfåglar (favoritfågeln är för övrigt Nötväckan). Några böcker som jag har tyckt särskilt mycket om (om jag nu måste nämna några) är Romanen om Olof av Eyvind Johnson och Blecktrumman av Grass. Jag gillar även allt som Selma Lagerlöf har skrivit, om det nu inte har kommit fram tidigare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar