onsdag 26 juni 2024

Ingen balans i Balansekonomi

Det råder aldrig någon brist på folk som vill lura dig på pengar. Svenska Dagbladet har i reportageserien Husmardrömmar granskat de amerikanska husbedrägerier Solid capital group står bakom.

Gemensamt för många av de som blivit lurade att köpa nedgångna ghettohus i Cleveland är att de kom i kontakt med lurendrejerierna på Ett rikare liv-kurser anordnade av Balansekonomi och med profilen Charlie Söderberg som dragplåster.

Om man är osäker på vad som är ett riktigt investeringscase respektive ett lurendrejeri är tumregeln att allt som på något sätt kan kopplas till Balansekonomi och Rikatillsammans eller personer som kan kopplas till Balansekonomi och Rikatillsammans eller personer som kan kopplas till personer som kan kopplas till eller tidigare har kopplats till Balansekonomi eller Rikatillsammans bör undvikas.

Följer man tumregeln ovan strikt går man inte och köper fastigheter i USA via Solid capital group och man har då tidigare även undvikit att förlora pengar på fastigheter i Turkiet, träd i Afrika och andra suspekta investeringsupplägg av pyramidal art.

Det verkar för övrigt ha uppstått någon fnurra på tråden mellan de tidigare så tighta Rikatillsammans och Balansekonomi för i ett inlägg i Facebook-gruppen Ett rikare liv skriver ledarpersonen Lennart Göthe att han till skillnad mot Rikatillsammans kan rekommendera tjänster utan att få kick-back eller annan ersättning. Rikatillsammans har framgångsrikt lyckats sopa alla sina tidigare bakslag under mattan och hyllas nu brett som något slags privatekonomisk guru men när till och med MLM-Sveriges mittpunkt Balansekonomi påpekar att Rikatillsammans inte gör något utan att själv tjäna på det bör även Du reflektera innan du okritiskt sväljer budskapet.

Inga kommentarer: